Klassieke elegantie

De Lancia k Coupé is een klassieke coupé met een verfijnd interieur, Italiaans temperament en een voortreffelijke mechaniek.

Kort achter elkaar verschenen drie nieuwe luxecoupés op de markt. Liefhebbers van Franse charme zullen vallen voor de Peugeot 406. Kenners van de Mercedes-technologie kiezen de stoere CLK. Wie op zoek is naar een klassiek ogende coupé met Italiaans temperament en een verfijnd interieurdesign, wordt op zijn wenken bediend met de Lancia k Coupé.

De nieuwkomer is afgeleid van de Lancia k Berline, wat vooral te zien is aan de afgeronde voorkant. Koetswerk en wielbasis zijn 12 cm korter, en bovendien is de coupé 3,7 cm lager. Deze afmetingen, gecombineerd met een kleinere bodemvrijheid en een lagere voorruitstijl, verlenen de wagen een dynamische uitstraling. Toch biedt de coupé dezelfde binnenruimte als de berline. Het eigen karakter wordt benadrukt door het strakke profiel van de flanken en de verchroomde omlijsting van de zijruiten. De achterruit helt sterk af en wordt omsloten door twee zijdelingse “vinnen”, die herinneringen oproepen aan de roemruchte Lancia Flaminia Coupé.

Bij het rijden trekken twee eigenschappen de aandacht : de voorbeeldige stabiliteit en de onberispelijke wegligging. De nieuwe ophanging met elektronische regeling van de dempingseigenschappen zorgt voor een sterk verhoogd rij- en zitcomfort. Dit laatste is ook te danken aan de kwaliteit van de vier ergonomische Recaro-stoelen met een degelijke lendensteun en een lange zitting die de bovenbenen goed ondersteunt.

Het koetswerk van de k Coupé is robuust en rigide, zodat geen parasietgeluiden het comfort in het interieur verstoren. In dit opzicht boekte Lancia een opmerkelijke vooruitgang. Het interieur kan naar ieders persoonlijke smaak aangekleed worden via de exclusieve optielijst : onder meer de lederen binnenbekleding Kaleidos van Poltrona Frau, verkrijgbaar in 12 uitvoeringen met prachtige kleurschakeringen die uitstekend passen bij de koetswerkkleuren.

Al dat fraais is ondergebracht in een originele maar zeer klassieke vormgeving, met discrete verwijzingen naar de eigen stijlelementen van het merk. De nieuwe coupé kan het best omschreven worden als een spitstechnologische auto, verborgen onder een klassiek en elegant uiterlijk.

Door zijn verfijnde mechaniek biedt de Lancia k Coupé bovendien een maximum aan actieve veiligheid. Er is keuze uit drie motoren met een verschillend karakter : de 2.4 vijfcilinder met 20 kleppen (175 Din pk), de 2.0 turbo (205 Din pk) en de soepele V6 met 24 kleppen (204 Din pk). De eerste twee mikken vooral op chauffeurs met een vrij sportieve rijstijl, terwijl de V6 bedoeld is voor mensen die houden van een soepel en zeer comfortabel rijgedrag.

PATRICK OP DE BEECK

Lancia k Coupé Een spitstechnologische auto in een klassieke vormgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content