Klasse in de kelder

Het leven is aan de durvers. Neem Tim van Geloven en Ilse Cornelissens. Zij studeerden rechten, maar gaven hun leven een nieuwe wending door een verkrot paleis op een prime location tussen zeven theaters in hartje Antwerpen te strippen en te restaureren. Daarvoor namen ze architect Vincent van Duysen, scenograaf Bob Verhelst en BaseDesign in de arm.

In het statige gebouw kwamen een lifestyleboetiek met vrouwen- en mannenkleren en accessoires van designers die men niet overal tegenkomt. Boven de winkel is een kunstgalerie en ruimte voor private dining. Onder de winkel, in de uitgegraven kelder, kwam het gastronomisch restaurant Graanmarkt 13.

De stijl van de eetzaal is sober en stijlvol. Kale muren in gebroken wit en betonnen vloeren worden gecombineerd met zwart meubilair en zicht op een uitgelichte keuken. De tafels zijn gedekt met smetteloos wit linnen. Aan het fornuis staat Seppe Nobels. De jongeman werd in 2005 uitgeroepen tot beste juniorkok van België. Hij roerde in de pannen in Osteria le Logge in Siena en in Villa Belrose in Gassin bij Saint-Tropez. Daarna verhuisde Seppe naar de Provence, waar hij drie jaar sous- chef was van Wout Bru.

Seppe kookte voor het trouwfeest van Tim en Ilse en werd daarna aangenomen als chef. In Graanmarkt 13 laat hij proeven dat het mogelijk is modern en lekker te eten zonder moleculair gegoochel. Goede producten op de juiste manier bereiden: daar draait het bij Seppe om. Alle gerechten van de spijskaart kunnen ook in een vegetarische versie.

Wij proefden zeebaars, mooi gepresenteerd met carpaccio van witte rammenas, zeewier, klaverzuring en vinaigrette met soja en szechuanpeper (27 euro) en op de plaat gegrilde, te mild gekruide kreeft met zeevruchtenjus, jonge prei, gesmolten varkenspoot, gepofte tomaat, krokante parmezaan en vogelmuurkruid (34 euro). Het hoofdgerecht was het te ver gebakken en helaas taaie vlees van gegrild Holstein-rund met zijn jus, girolles, crème van zwarte look, gele wortel, puree van zandwortel, zoete ui en sublieme frieten (24 euro). Afsluiten deden wij met île flottante met vanillesoep, meringue en karamelbanaan.

Restaurant Graanmarkt 13

2000 Antwerpen

Tel. 03 337 79 91

www.graanmarkt13.be

Zondag en maandag gesloten

Kader: modern ingerichte kelderverdieping van historisch gebouw

Onthaal en bediening: op niveau

Keuken: productkeuken met accent op groenten en kruiden

Lunch 29 euro, driegangenmenu met kaas 65 euro. Met kennis van zaken geselecteerde wijnkaart met ruime keuze betaalbare wijnen. Er is een terras op het plein aan de voorkant en een binnenterras aan de achterkant.

PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content