Klaar voor de strijd

Op 4 februari gaat de Beleggerscompetitie weer van start. De wedstrijd zit deels in een nieuw jasje. Voortaan kunt u meespelen met uw smartphone. En studenten kunnen een aparte prijs winnen.

Op maandag 4 februari gaat de nieuwe editie van de Beleggerscompetitie, het jaarlijkse initiatief van Keytrade Bank en Trends, van start. De wedstrijd zit deels in een nieuw jasje. Voortaan is het mogelijk mee te spelen via mobiele platforms. Bovendien wordt een afzonderlijke rangschikking voor studenten opgemaakt. De kandidaten daarvoor mogen bij de start van de competitie niet ouder zijn dan 25, ze mogen geen beroep hebben en ze moeten een inschrijvingsbewijs van een school, een hogeschool of een universiteit kunnen voorleggen. De winnaar van de algemene rangschikking sleept een Ford Kuga in de wacht. De beste student wordt beloond met een Ford Eco.

In een notendop

De Beleggerscompetitie loopt tot vrijdag 17 mei 2013. Om de deelnemers vertrouwd te maken met het spel wordt een oefenweek ingelast, die loopt van maandag 28 januari 2013 tot vrijdag 1 februari 2013. De spelers beschikken over een virtuele portefeuille van 100.000 euro. Die kunnen ze beleggen in een selectie grotere aandelen die noteren op Euronext Brussel, Amsterdam en Parijs of behoren tot de DAX-index. Daarnaast kunnen ze kiezen uit een twintigtal trackers. Short gaan — dat wil zeggen: aandelen verkopen die men niet in bezit heeft — is niet toegestaan, maar de deelnemers hebben wel de mogelijkheid om via twee trackers met een hefboom in te spelen op een daling van de beurzen.

Turbo’s, de nieuwigheid van vorig jaar, werden behouden. In het begin reageerden veel spelers nogal onwennig op de introductie van dat afgeleide product, maar later konden ze de voor- en de nadelen beter naar waarde schatten. Het maximale bedrag dat spelers in turbo’s kunnen investeren, is beperkt tot 5 procent van de waarde van hun portefeuille. Met turbo’s long van ABN Amro kunnen ze inspelen op een stijging van de onderliggende waarde, met turbo’s short mikken ze op een baisse. Om het spel overzichtelijk te houden, is het aanbod aan turbo’s beperkt.

Een order wordt alleen uitgevoerd als er op de beurs daadwerkelijk transacties met dat aandeel gebeuren. Het is dus belangrijk rekening te houden met de liquiditeit van de activa.

Nodig uw vrienden uit

Wie erin slaagt vrienden, collega’s of kennissen te overhalen om deel te nemen, krijgt per persoon die zich inschrijft 500 euro extra virtueel geld, met een maximum van 2500 euro. Een andere nieuwigheid is dat er iedere weekdag een quizvraag met drie antwoordmogelijkheden wordt gesteld. De spelers die het juiste antwoord geven, krijgen 250 euro extra op hun fictieve rekening gestort. Actief meespelen is dus de boodschap.

U kunt zich vanaf nu inschrijven op de website beleggerscompetitie.knack.be. De deelname is gratis, maar u kunt zich slechts eenmaal geldig aanmelden. Familieleden die op hetzelfde adres wonen, mogen meedoen op voorwaarde dat ze over een eigen e-mailadres beschikken en hun portefeuille zelf beheren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content