‘Kijk vooral naar de ingesteldheid’

Danny Vandormael CEO beveiligingsbedrijf Seris Group België & Nederland

“We werken met 2200 mensen. We hebben een afdeling bewaking en technologie, een departement logistiek en onze eigen academy. Mijn managementstijl houdt in dat ik duidelijke krijtlijnen meegeef, waarbinnen onze mensen hun ding doen. Dat betekent niet dat de strategische beslissingen niet doorgepraat zijn, wel dat mensen verantwoordelijk zijn voor wat ze doen en bijgestuurd kunnen worden.

“Ik heb moeten leren mijn denkritme aan te passen aan de realiteit. Ik word soms ongeduldig. Vroeger stuurde ik bij als mensen me niet konden volgen, maar ik deed dat met onvoldoende realiteitszin. Nu heb ik die realiteitszin wel, nadat ik heb gemerkt dat dingen toch niet gebeuren als je te snel gaat voor je mensen.

“De meeste mensen die rekruteren, kijken naar het profiel: is iemand een specialist of een generalist? Ik kijk vooral naar de ingesteldheid. Ik zoek openheid en leergierigheid. Onze business verandert constant en mensen moeten veel nieuwe dingen aanleren. Iemands ingesteldheid kun je moeilijk veranderen. Wie niet leergierig is, zal het wellicht nooit worden.

“Jason vroeg hoe je het beste aan netwerking doet. Netwerken is regelmatig aanwezig zijn. Je mag geen onmiddellijk resultaat voor je business verwachten. Het gaat ook om iemand een plezier doen zonder dat je iets terugverwacht. Ga je met z’n tweeën naar een event, dan heb je dubbel zoveel potentieel.”

Jason Ashton Senior manager strategy & operation consultancybedrijf Moore Stephens Belgium

“In mijn carrière stapte ik over van de functie van strategisch en operationeel consultant,waarin ik projecten uitvoerde, naar een begeleidende rol. Ik vraag me af hoe ik me daarin zal ontwikkelen. Nu moet ik ook zorgen dat er werk binnenkomt, het verkooptraject ondersteunen en jonge profielen coachen. In mijn vorige rol coachte en begeleide ik een tiental medewerkers. Bij Moore Stephens, waar ik een goed jaar werk, zijn we het team nog volop aan het vormgeven.”

“Een goed leider heeft een theoretische basis. Die kun je opbouwen via cursussen en opleidingen. Die basis vul je aan met ervaringen uit de praktijk. Ik leer nog dagelijks bij. In het ene bedrijf laten managers hun medewerkers enorm groeien, in een ander krijgen zelfs ervaren medewerkers geen ruimte om zich te ontwikkelen. Al die invloeden – en evengoed wat mijn beste kameraad of klant zegt – zijn puzzelstukken waarmee ik mijn stijl van leidinggeven vorm.”

“Een betere balans vinden tussen werk en gezinsleven is, zeker als papa van twee kleine kinderen, een belangrijke reden waarom ik meedoe aan dit programma. Er staat geen Chinese muur tussen je werk en de avonden die je bij je gezin doorbrengt. Het is een blend, je schuift afhankelijk van de situatie. Zo begint een werkdag niet standaard om 9 uur, maar soms vroeger of later, afhankelijk van wat de beste mix is van de privé- en de professionele agenda.”

Young Leaders/Inspiring Mentors is een traject van de leiderschapsorganisatie Lead-In, dat een ervaren leider koppelt aan een jonge wolf. Geïnteresseerd? Schrijf u dan in voor de volgende cyclus via info@lead-in.eu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content