Juunoo koopt overtollige binnenwanden terug

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Als ingenieurstudent had Chris Van de Voorde al een vreemde passie: binnenwanden. Dat ging zover dat hij er een thesis over schreef en er een carrière in uitbouwde. Van de Voorde merkte al snel dat er in de bouwwereld jaarlijks tot 300 miljard euro aan wanden wordt weggegooid. Vooral kantoren hebben veel nood aan flexibiliteit en zijn disproportioneel verantwoordelijk voor weggegooide wanden.

“Ik ontwikkelde in 2017 een systeem dat je heel eenvoudig kunt los- en samenklikken”, vertelt Van de Voorde. “Na gebruik kun je de wanden dus heel makkelijk afbouwen en op een andere plek weer opbouwen. Heeft een bedrijf onze kantoorwanden niet meer nodig, dan kopen wij ze terug. De eerste twee jaar werkte ik aan het systeem, nu verkoop ik het aan installateurs die werken voor de bouwheren. Onze wanden worden onder meer gebruikt in de kantoren van Proximus, Colruyt Group en Deloitte.”

Na twee jaar kwam de eerste werknemer bij Juunoo aan boord, intussen telt het team meer dan 25 werknemers. Met dank aan een Series A-kapitaalronde van 6,6 miljoen euro in mei kan Juunoo internationaal voortgroeien. “We openden onder meer kantoren in New York en binnenkort in Amsterdam, en willen vooral nog meer verkoopprofielen aanwerven”, zegt Van de Voorde. “Als ingenieur heb ik moeten leren hoe je een team aanstuurt. Het is een vaardigheid die je moet trainen, maar ik doe het met veel plezier.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content