Julie in Genève

” Ça va ou bien ? “* * “Hallo, hoe gaat het?” in Genève

CORALIE RAMON

PROFIEL

Wie? Julie Engelen (27)

Waar? Genève, Zwitserland

Functie? Julie staat in voor de externe communicatie en de beleggersrelaties bij SGS (Société Générale de Surveillance), wereldleider in inspectie, controle, analyse en certificering.

In het buitenland sinds? In september vijf jaar. Julie kreeg na afloop van haar studies een stage van een half jaar aangeboden. Daaruit volgde een contract voor onbepaalde tijd. “Ik werk op de hoofdzetel van SGS. Van hieruit hebben we een overkoepelende kijk op alle operaties en op ons wereldwijde netwerk, ongeacht de business. Uitermate boeiend!”

Nog in het buitenland tot? “Ik blijf hier nog enkele jaren. Het mag gezegd: als draaischijf van grote internationale instellingen en multinationals is het in Zwitserland aangenaam werken.”

Hoe vaak terug naar België? Elk weekend, dankzij de voordelen van haar partner die in de luchtvaart werkt.

Afterworkparty’s, films en festivals in de zomer

“Het leven verschilt hier niet zoveel van dat in België. Het is alleen even wennen aan de sneeuw en de ijzige wind. Winterdagen verlopen hier dan ook totaal anders dan zomerdagen. Als het koud is, hebben de Zwitsers de gewoonte om snel naar huis te gaan. De zomer is dan weer het seizoen van talrijke afterworkparty’s, filmvoorstellingen in open lucht en festivals.”

Acht Belgen bij de driehonderd medewerkers

“Het krioelt in Genève van de buitenlanders. Op kantoor alleen al werken er Fransen, Italianen, Russen, Polen en acht Belgen (op een totaal van driehonderd medewerkers). Dat maakt het soms wel moeilijk om bevriend te raken met Zwitsers, want die weten dat expats niet eeuwig in hun land blijven.”

Trams, bussen en mouettes

“Zwitsers zijn een zeer georganiseerd volkje. Het TPG-net (Transports publics genevois) staat organisatorisch zeker in de top vijf: het openbaar vervoer omvat bussen, trams en mouettes, gele boten waarmee je het meer van Genève oversteekt terwijl je op weg naar het werk geniet van het adembenemende landschap. Ciné transat is nog zo’n typisch fenomeen voor Genève. Het concept is eenvoudig en slaat erg aan. De ingrediënten: een hete zomer, een groen grasveld, een comfortabele strandzetel en topfilms in alle mogelijke genres.”

“Het is in Zwitserland uiteraard wennen aan de sneeuw, maar vooral aan de ijzige wind”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content