IVO RADELET

I vo Radelet is sinds 1 maart senior adviser bij de internationale divisie van Deutsche Post. Hij tekende een contract voor drie jaar.

Samen met John Mullen (ex- TNT) en Jürgen Neumann (ex- McKinsey) vormt de 46-jarige Radelet een strategische cel die synergieën moet zoeken tussen de acquisities die Deutsche Post in het afgelopen anderhalf jaar in versneld tempo heeft gedaan. Ivo Radelet wordt verantwoordelijk voor de Benelux, Jürgen Neumann voor Frankrijk en Zuid-Europa en John Mullen neemt als projectleider de algemene strategie op zich.

Ivo Radelet werkte van de beginjaren tachtig tot 1994 bij TNT in België. Hij ging er weg als general manager en begon met Mutatio zijn eigen investeringsholding (samen met Tony Mary en Paul Vandeperre). Radelet was ook crisismanager bij de Regie voor Maritiem Transport.

In de Benelux bezit Deutsche Post DHL (25%), Danzas, Van Osselaer-Pieters (via Transoflex), Belgian Parcel Distribution, en sinds vorige week ook European Transport and Distribution (de transport- en distributietak van de Nedlloyd-groep, met onder meer Van Gend & Loos).

Deutsche Post is op vier terreinen actief: express, logistiek, distributie van pakjes, en brievenpost. “We gaan eerst vergelijken en dan proberen de kosten te rationaliseren,” zegt Ivo Radelet. “Het heeft geen zin drie of vier overslagcentra in één stad te hebben. Wat de gevolgen voor het personeel zullen zijn, moet worden bestudeerd.”

Gaat Ivo Radelet ook aan tafel zitten met de Belgische post? “Ja, we zijn natuurlijk geïnteresseerd om te praten,” zegt Radelet. De Post heeft een grondige doorlichting laten uitvoeren en is volop op zoek naar een strategische partner (voor het geheel of voor een aantal deelactiviteiten). “We hebben voldoende ervaring om iets te kunnen bieden,” zegt Radelet. Concrete gespekken zullen volgen. De Post heeft ook contacten met andere grote buitenlandse postbedrijven.

Ivo Radelet blijft voorts lid van Mutatio, dat momenteel een tiental dossiers beheert. Het gaat om fusies, overnames en managementbijstand. Mutatio is midden vorig jaar met een propere lei gestart, nadat het uit het beursgenoteerde Synergia stapte vanwege meningsverschillen met de andere aandeelhouders (lees Aimé Desimpel).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content