‘Investeren in een solidaire wereld’

WIE

Vincent De Brouwer (61)

WORDT

Countrymanager bij de Belgische tak van het Franse platform voor duurzaam investeren LITA.co. De Brouwer vormt een tandem met Céline Bouton.

WAS

Vincent De Brouwer wisselde in zijn carrière af tussen organisaties in de non-profitsector (zoals Terre en Vredeseilanden) en de bankensector, zowel in België als het buitenland. Hij werkte onder meer bij Generale Bank en was regiodirecteur bij Bank of Afrika. In maart 2016 werd hij directeur van Greenpeace België. Daarna werkte hij als bankconsultant.

WIL

“Met mijn achtergrond bij zowel ngo’s als de financiële wereld wil ik dit beloftevolle fintechbedrijf helpen groeien”, zegt De Brouwer. “Zowel particulieren als bedrijven die in onze formule geloven, kunnen instappen. LITA.co investeert enkel in Belgische bedrijven die sociaal, cultureel of ecologisch veel maatschappelijke meerwaarde bieden. Al sinds de start van mijn carrière ben ik op zoek naar banen die in lijn liggen met mijn idealen.

“In de bankensector heb ik me altijd laten leiden door het idee dat banken een essentiële functie spelen in de economische ontwikkeling van een samenleving. Mijn engagement in de wereld van de ngo’s kwam voort uit het besef dat een tegenwicht onontbeerlijk is tegenover de privésector die almaar meer ongebreideld te werk kan gaan.

“Bij LITA.co vind ik het beste van die twee werelden. LITA.co ontwikkelt financiële producten ten dienste van de maatschappij van morgen, voor een ecologische en solidaire wereld. Beleggers die op zoek zijn naar zin en betekenis, gecombineerd met rentabiliteit, kunnen er investeren in ondernemingen die een positieve invloed hebben op de samenleving en het milieu.”

VRIJE TIJD

Natuurbeleving in al zijn facetten, lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content