‘Internationalisatie is prioritair’

WIE

Wim Clappaert (52)

IS

CEO van het logistiekadviesbureau Logflow.

WAS

Wim Clappaert heeft meer dan 25 jaar ervaring in managementfuncties in industriële bedrijven. De burgerlijk ingenieur, gespecialiseerd in operations en supplychainmanagement, was vijftien jaar actief bij de beursgenoteerde producent van profielen voor ramen en deuren Deceuninck, in Europa en de Verenigde Staten. Daarna ging de West-Vlaming aan de slag bij de isolatietak van Unilin en bij Sioen Apparel, dat beschermende kleding maakt. Clappaert deed vooral ervaring op in veranderingstrajecten van productie, IT en logistiek. “Ik heb in die multinationals ook leren samenwerken met heel diverse en internationale teams, met verschillende culturen en achtergronden. Dat geeft een enorme meerwaarde aan bedrijven”, zegt hij.

Wim Clappaert omschrijft zich als een peoplemanager die graag een coachende, ondersteunende en richtinggevende rol opneemt in organisaties.

WIL

Bij Logflow wil de nieuwe CEO het groeitraject van de laatste jaren doortrekken. Het consultancybedrijf telt 41 medewerkers. “Over twee jaar zullen dat er vijftig à zestig zijn”, verwacht Wim Clappaert. “We breiden onze activiteiten continu uit. We maken niet alleen studies en masterplannen voor logistieke projecten, we voeren ze ook uit.”

Een andere prioriteit voor de nieuwe topman is de verdere internationalisatie van het adviesbedrijf. “Door onze Belgische klanten te volgen, zijn we al actief in zeven landen. Begin volgend jaar willen we een nieuw kantoor in Noord-Frankrijk openen.”

Clappaert zal samenwerken met Eric Vandenbussche, de oprichter van Logflow. “Ik heb de operationele leiding en Eric zal blijven focussen op de strategie en de businessdevelopment van Logflow”, aldus Wim Clappaert.

VRIJE TIJD

Gezin, zwemmen, fietsen, natuurliefhebber.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content