Intermodaal eten

Jean-Paul Van Avermaet is algemeen directeur van Restobel, een cateraar op stations en in luchthavens. En sinds kort in een wegrestaurant.

Hij is nauwelijks 35 jaar, maar nu al gepokt en gemazeld in de catering. Jean-Paul Van Avermaet is algemeen directeur van Rail Gourmet België en Restobel, dochters van het Britse Compass. Met 360.000 werknemers is dat de grootste cateraar van de aardbol. Van Avermaet is sinds 1991 aan de slag geweest bij diverse cateraars. Na studies handelsingenieur aan de KU Leuven en een MBA aan de Vlerick Leuven Gent Management School, begon de reis bij Belgavia Catering. Van Avermaet waakte over de administratie, financiën en productie van de luchthavencatering in Zaventem.

In 1994 verhuisde Van Avermaet naar Restorail, een bedrijf dat de catering verzorgt op de klassieke treinen in België. In juni 1996 ging het traject richting Railmasters, het bedrijf dat de catering verzorgt op de Thalys-treinen. En begin 2000 werd Van Avermaet algemeen directeur van Rail Gourmet. Begin 2002 kocht Compass Rail Gourmet van SairGroup.

Restobel doet de catering in NMBS-stations en op de luchthavens van Brucargo en Deurne. “Wat me boeit aan deze activiteit? Catering is een zeer levendige business. Ze draait het etmaal rond, is erg tastbaar en elke dag weer verschillend. Bovendien zit ik door het transport in een internationale sector.”

Eind juni startte Restobel bovendien met catering langs de autosnelweg en opende zijn eerste concessie in Kruibeke. Kwatongen beweren dat Compass een erg hoge prijs betaalde om die eerste concessie in België aan de degen te rijgen. “Wij wilden daar helemaal niet te allen prijze komen,” weerlegt Van Avermaet. “Kruibeke draait uitstekend. Het is weliswaar hoogseizoen, maar toch waren we de eerste dagen verrast door de vele klanten.”

Van Avermaet wipt er alleen om professionele redenen binnen. Buiten de werkuren stapt hij liever op zijn mountain bike. En na die inspannende ontspanning schuift Van Avermaet aan tafel voor een lekker lange maaltijd. Kan moeilijk anders in zo’n business.

W.R. [{ssquf}]

Naam: Jean-Paul Van Avermaet (35).

Is: Algemeen directeur Rail Gourmet en Restobel.

Hobby: Mountain bike, lekker lang tafelen.

“Catering draait het hele etmaal door en is elke dag weer verschillend.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content