Insurance Personality blijft innoveren

Philippe Landrain, bestuurder-directeur bij Fortis Insurance Belgium (FIB), werd onlangs uitgeroepen tot Insurance Personality 2008 tijdens een gala-avond van de informatieleverancier Kluwer. Volgens de organisator is Landrain een van de mensen die ook in woelige tijden erin slaagde het hoofd koel te houden, te blijven werken aan innovatie, en om zo zijn stempel te drukken op de verzekeringssector.

Bij FIB is de nieuwe Insurance Personality verantwoordelijk voor het makelaarskanaal en voor de ontwikkeling van niet-levensverzekeringen. Daarnaast is hij sinds twee jaar voorzitter van Brocom – een samenwerkingsplatform van veertien verzekeringsmaatschappijen en bijna 2300 zelfstandige makelaars, dat tot doel heeft de rol van de makelaar bij het grote publiek te promoten. Dat laatste lukt aardig, en is volgens Landrain een van de redenen waarom hij zijn award in de wacht sleepte. Naast zijn innovatiedrang bij FIB. “Als er een kampioenschap in innovatie zou bestaan, dan heeft FIB niet veel concurrenten”, klinkt het bij wijze van boutade.

Als Insurance Personality acht Philippe Landrain het een prioriteit om de verzekeringssector in een positief daglicht te stellen. En ondanks de crisis blijft hij optimistisch gestemd: “De verzekeringsbehoeftes van de consument blijven dezelfde. Ik zou zelfs zeggen dat ze nog versterkt worden, omdat net in moeilijke periodes is mensen meer dan ooit behoefte hebben om zich te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen.”

Toch heeft de crisis de verzekeraars eraan herinnerd dat ze voorzichtig moeten zijn bij het beleggen van hun geldreserves, geeft Landrain toe. “Die reserves zijn in feite de eigendom van onze klanten. Dankzij dat geld kunnen de schadegevallen en de extralegale pensioenen worden uitbetaald. Een goede verzekeringsmaatschappij moet dus twee kwaliteiten hebben: een uitstekende dienstverlening en een gezond beheer van de reserves. Het ene gaat niet zonder het andere.”

Philippe Landrain studeerde economie aan de Université de Mons-Warocqué, en belandde in 1981 in de verzekeringssector. Hij begon zijn carrière als beheerder bij AG – later Fortis – omdat hij alle facetten wou leren kennen van een beroep dat snel zijn passie zou worden.

Philippe Landrain (54)

Is: voorzitter van Brocom, bestuurder-directeur van Fortis Insurance Belgium (FIB), en verkozen tot Insurance Personality 2008

Vrije tijd: liefst in familiekring, wandelen, fietsen, motorrijden, reizen en het ontdekken van andere culturen, niets doen, nadenken over innovaties

C.D.C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content