‘Innovatievaardigheden kan je trainen’

WIE

Peter Daels (52)

IS

Managing director Innduce.me

WAS

De Bruggeling Peter Daels ging met zijn diploma TEW eerst aan de slag bij het Zeebrugse havenbestuur MBZ. Na een operationele functie bij het stouwerijbedrijf Sea-Ro werkte hij tien jaar bij Katoen Natie, waaronder drie jaar in Houston in Texas, als eindverantwoordelijke van de Amerikaanse activiteiten van de groep. Hij kocht eind 2006 het Brusselse GMC, dat hij vier jaar later fuseerde met de sectorgenoot ICMA. Beide bedrijven waren specialisten in onderzoek naar bedrijfsimago’s, klanten- en personeelstevredenheid, en mysteryshopping. Na de overname in 2018 door Gentse Profacts werkte hij er nog twee jaar als account director.

WIL

“Innduce.me moet dé referentie worden in het in kaart brengen en het trainen van het innovatiepotentieel van werknemers. Een goed innovatieteam heeft creatieven nodig, maar ook mensen die het draagvlak creëren en anderen die de praktische realisatie op zich nemen. Wij screenen de werknemers en geven advies voor verbeteringen.”

“We zijn een spin-off van het Kortrijkse innovatiebedrijf Creax. Dat ontwikkelde een methodologie om het potentieel van werknemers voor innovatie objectief te meten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van professor Frederik Anseel (nu UNSW Business School Sydney, daarvoor King’s College in Londen en UGent). Innovatievaardigheden kan je trainen. Daarvoor willen we tegen eind dit jaar een onlinetool hebben ontwikkeld.

“We mikken vooral op middelgrote en grote ondernemingen, assessmentbedrijven, en universiteiten en businessscholen. Wij zorgen ervoor dat de juiste profielen in het team zitten en verduidelijken hun rol en de verwachtingen. Innovatie is cruciaal, en met onze tool helpen we onze klanten daarbij.”

VRIJE TIJD

Golf en lopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content