Industriële melkverwerking verankeren

Wie

Peter Koopmans (51)

Wordt

De nieuwe CEO van Milcobel, de grootste Belgische zuivelgroep.

Was

Burgerlijk ingenieur Peter Koopmans had managementfuncties bij grote bedrijven als Denayer (Willebroek), Cockerill Mechanical Industries (Seraing), Tiense Suikerraffinaderij (Tienen) en Südzucker Group (Manheim, Duitsland). In 2014 zette hij zijn loopbaan voort bij Milcobel, waar hij operationeel directeur werd en een manager die belang hecht aan waarden. Als operationeel directeur speelde hij een hoofdrol in de optimalisatie van de melkverwerking en een ander hr- en IT-beleid. Onder zijn leiding werd ook de nieuwe melkpoederfabriek in Kallo opgestart.

Wil

“De missie van Milcobel is de verwerking van de melk van de melkveebedrijven, dus zuivelproducten ontwikkelen, produceren en verkopen. Dat doet de groep niet alleen voor de leden van Milcobel, maar voor de hele Belgische melkveehouderij. Het doel is elke partij een langetermijnperspectief te bezorgen. Die ambitie kan Milcobel maar waarmaken als een industriële melkverwerking in eigen land verankerd wordt. Daarom wil Milcobel ook actief worden in niches en producten waarin het nog een leidinggevende posities kan innemen. De productie van mozzarella kan bijvoorbeeld een belangrijke troef worden, net als melkpoeders van topkwaliteit, die hier volgens de hoogste hygiënestandaarden geproduceerd worden. Ook de productie van eigen kaas moet nog opgedreven worden.”

Om dat alles in goede banen te leiden, moest de organisatie aangepast worden. Er zijn nu drie businessunits: zuivelproducten en ingrediënten; consumentenproducten en service; en roomijs. Daarboven staat een overkoepelende structuur. “Maar een bedrijf is meer dan structuren. Ik hecht ook veel belang aan de naleving van de bedrijfswaarden. Sowieso moet iedereen zijn plaats verdienen in de organisatie.”

Wat in vrije tijd

Muzikant (trompet en gitaar) en technologiefreak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content