Het restaurant Loungeatude is te vinden aan de groene rand van de universiteitsstad Louvain-la-Neuve. Het werd in 2005 opgericht door de Vlaamse zakenman Paul van Havere. Hij was promotiemanager bij Philip Morris, partner van het communicatie- en evenementenbureau City 7, algemeen directeur van Bellewaerde Park en managing director van Plopsaland. Van Havere werd aangezocht door brouwerij Moortgat, de eigenaar van het pand, om een nieuwe bestemming te geven aan het gebouw. Hij besloot het eerste gast...

Het restaurant Loungeatude is te vinden aan de groene rand van de universiteitsstad Louvain-la-Neuve. Het werd in 2005 opgericht door de Vlaamse zakenman Paul van Havere. Hij was promotiemanager bij Philip Morris, partner van het communicatie- en evenementenbureau City 7, algemeen directeur van Bellewaerde Park en managing director van Plopsaland. Van Havere werd aangezocht door brouwerij Moortgat, de eigenaar van het pand, om een nieuwe bestemming te geven aan het gebouw. Hij besloot het eerste gastronomische restaurant in Louvain-la-Neuve te openen. Onlangs heeft hij Jamal Aïchi aangenomen, een chef-kok met veel ervaring (Le Sermon, Bruneau, Eddie Van Maele, Michel Beyls). Aïchi werd onlangs geselecteerd als een van de vijf finalisten van de 67ste editie van de wedstrijd Eerste Kok van België 2020. Loungeatude is een elegante en intieme plek om tot rust te komen met een cocktail in het warme salon met een open haard en een bibliotheek, of op een rode draaistoel aan een van de feestelijk gedekte tafels. Wij aten à la carte en kozen voor de formule met aangepaste wijnen (30 euro per persoon). Die waren van uitstekende kwaliteit. Paling in het groen kwam met een wolkje wasabi, mandarijn en krokante quinoa (24 euro). De samenstelling was avontuurlijk en toch hadden wij heimwee naar de originele versie. Panna cotta van boleten gedecoreerd met een boeket eetbare bloemen en scheuten was niet alleen mooi maar ook lekker (24 euro). Ambrozijn volgde in de vorm van een tournedos van langoustines op aardappelpuree met schelvis en kaviaar en Sermon-saus - gewelde botersaus met mosterd, tomaat, dragon (39 euro). Op de huid gebraden kabeljauwrug combineerde de chef met zoete, Noord-Afrikaanse smaken van in specerijen gebakken kwetsen, chips van zoete aardappel en saus met het parfum van oranjebloem en arganolie (28 euro). In deeg verpakte borst en gekonfijte bout van eend verschenen met bigaradesaus met cassis, mousseline van pompoen, artisjok en gratin van macaroni (28 euro). We sloten de verfijnde maaltijd met veel zoete accenten af met soufflégebak met chocolade, cremeux van kastanje en sorbet van kriekbier (12 euro). Jamal Aïchi kookt met veel kennis en een eigen stijl.