IN EEN ZETEL

De ambtenaren van de Belgische ministeries zitten op kantoorstoelen van Drisag uit Herentals.

De nv Drisag Buro & Project Furniture levert de komende drie jaar voor meer dan 120 miljoen frank kantoorstoelen aan de Belgische overheid. Voor Marcel Smets, gedelegeerd bestuurder, is die order al lang geen verrassing meer. “Voor de vierde opeenvolgende keer halen we het overheidscontract binnen. De voorbije tien jaar heeft Drisag bewezen dat het de zaken op een grondige manier kan aanpakken. We hebben de productie van kantoorstoelen volledig in eigen handen. Specifieke vragen en klachten van ambtenaren worden in ons bedrijf gecorrigeerd.”

Het contract werd afgesloten met het Federaal Aankoopbureau. Zowat alle overheidsinstellingen, ook op gemeentelijk en gewestelijk niveau, kunnen voor hun ambtenaren nu een kantoorstoel of -zetel van Drisag aanschaffen.

Drisag staat voor Driessens Agenturen. Het was aanvankelijk een import- en exportbedrijf, dat vooral handelde in onderdelen van kantoorstoelen. In 1983 werd gestart met de eigenhandige productie van kantoorstoelen en -meubelen. Jaarlijks vliegen 60.000 stoelen de deur uit. Vorig jaar haalde de kmo uit Herentals met 50 werknemers een omzet van 220 miljoen frank. Een derde van het orderboekje is gevuld met opdrachten voor de overheid ; een kwart wordt geëxporteerd naar Nederland. Mibra Kantoormeubelen bewerkt exclusief de Nederlandse markt voor Drisag. Maar het belangrijkste deel, 40 % van de orders, is bestemd voor de projectmarkt. Daarbij levert Drisag niet alleen de kantoormeubelen op maat voor bedrijfsgebouwen, een eigen staf van binnenhuisarchitecten verstrekt eveneens het nodige advies. Tot de klanten op de projectmarkt behoren kmo’s en grote kleppers als Bayer, Philips en Esso.

“De stoffering van de zetels is een van onze sterkste punten,” verklaart Stefan Geerkens, marketing & sales manager. “Die stoffering is weliswaar zeer arbeidsintensief, maar daarmee kunnen we ons ook onderscheiden.” Drisag heeft 84 verschillende standaardstoffen in huis voor meer dan 200 varianten van kantoorstoelen. Toch wordt de arbeidskost zoveel mogelijk gedrukt. Vijf jaar geleden werkten bij Drisag 70 mensen, vandaag nog 50. Het productievolume bleef echter gelijk, door rationalisatie. Anderhalf jaar geleden werd bovendien New Claesen Collection, producent van directiemeubelen, overgenomen. Dankzij die overname de naam New Claesen Collection zal in de toekomst verdwijnen zal Drisag voortaan ook exclusiever kantoormateriaal kunnen leveren.

STEFAN GEERKENS EN MARCEL SMETS (DRISAG) Leveren de komende drie jaar voor meer dan 120 miljoen frank kantoorstoelen aan de Belgische overheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content