In één klap naar de topdrie van advocatenkantoren

DLA was de luis in de pels van de grote advocatenkantoren, maar stoot nu door naar de mondiale topdrie. Steven De Keyser leidt voortaan de operaties op het Europese vasteland.

Het zijn weer drukke dagen voor Steven De Keyser, managing partner van het advocatenkantoor DLA. Zopas besliste het Britse advocatenkantoor dat de Gentenaar vanaf 1 januari 2005 de continentale poot zal leiden. Dat netwerk spreidt zich uit van Madrid tot Moskou. De promotie gebeurt net op het moment dat DLA vergevorderde fusiegesprekken voert met het Amerikaanse Piper Rudnick, op zijn beurt aan het onderhandelen met Gray Cary Ware & Freidenrich.

De Keyser: “Ons kantoor dringt in één klap door tot de wereldwijde topdrie.” De Belgische afdeling verliest wel haar troef als “luis in de pels van de grote kantoren”, die De Keyser maar al te graag uitspeelde in de strijd om marktaandeel.

De Keyser heeft een woelige periode achter de rug. Twee jaar geleden stapte hij met het kantoor Caestecker & Partners over naar het Britse DLA. Het kantoor houdt stand omdat het zich aandient als een degelijk (en goedkoper) alternatief voor de gevestigde praktijken. Dat gebeurt in een periode dat de markt voor juridisch advies voor bedrijven krimpt door economische onzekerheden (dus minder fusies, overnames, beursgangen enzovoort).

“Change management is geen onbekend fenomeen,” zegt De Keyser, die naast een zuiver juridische opleiding ( KU Leuven, University of Chicago) zijn managementkwaliteiten bijschaafde bij Solvay en Harvard. “Die ervaring komt goed van pas in mijn nieuwe functie.”

Na een academische tussenstap van vier jaar ging hij aan de slag bij het mergers & acquisitions-team van De Bandt, Van Hecke, Lagae (vandaag Linklaters). Van daar maakte hij de overstap naar het investeringsfonds Andlinger & co., waar hij partner werd. Van 1995 tot 1997 werkte hij voor het juridische departement van Andersen Worldwide in Parijs. In 1997 keerde hij terug naar België om managing partner te worden van Caestecker & Partners, dat toen Andersen Legal wilde uitbouwen.

H.B.

DLA is een goedkoper alternatief voor de gevestigde praktijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content