In de voetsporen van Leo Billion

Amper 35 jaar oud, pas vijf jaar in dienst bij Software Holding & Finance (SHF) en toch al gepromoveerd tot gedelegeerd bestuurder. Heeft Marc Mommaerts dan zó’n blitzcarrière bij de investeringsmaatschappij achter de rug dat hij de plaats van topman Leo Billion mag innemen? “Natuurlijk ben ik heel tevreden met deze sprong vooruit,” zegt Mommaerts. “Maar bij SHF werken maar drie mensen. In grote lijnen zal ik dezelfde taken blijven uitvoeren als toen ik fundmanager was.”Nadat hij in Leuven zijn ingeniersdiploma elektromechanica behaalde, werd Mommaerts nog enige discipline aangeleerd in het leger. Vervolgens trok hij naar Asco, bouwer van vliegtuigonderdelen, en naar Horton, een Amerikaanse stroomdistributeur waar hij na enkele technische functies tot verkoopmanager promoveerde.In 1996, toen hij de overstap naar SHF waagde, volgde Mommaerts nog een master in financieel management aan de Vlekho. “Na Horton dacht ik er nog even aan om zelf een bedrijfje te starten,” vertelt Mommaerts, “maar ik ben blij dat ik nu als investeerder optreed. Niet alleen leer ik zo tal van bedrijven kennen, veel ervan kan ik bijstaan in de uitbouw van hun business.”Mommaerts heeft nu al minder tijd voor zijn hobby’s als skiën en tennissen, maar de toekomst biedt voor deze vrijgezel alleen maar meer werkdruk. “Over vijf jaar wil ik als gedelegeerd bestuurder aan het hoofd staan van een nog groter SHF.”

Amper 35 jaar oud, pas vijf jaar in dienst bij Software Holding & Finance (SHF) en toch al gepromoveerd tot gedelegeerd bestuurder. Heeft Marc Mommaerts dan zó’n blitzcarrière bij de investeringsmaatschappij achter de rug dat hij de plaats van topman Leo Billion mag innemen? “Natuurlijk ben ik heel tevreden met deze sprong vooruit,” zegt Mommaerts. “Maar bij SHF werken maar drie mensen. In grote lijnen zal ik dezelfde taken blijven uitvoeren als toen ik fundmanager was.”

Nadat hij in Leuven zijn ingeniersdiploma elektromechanica behaalde, werd Mommaerts nog enige discipline aangeleerd in het leger. Vervolgens trok hij naar Asco, bouwer van vliegtuigonderdelen, en naar Horton, een Amerikaanse stroomdistributeur waar hij na enkele technische functies tot verkoopmanager promoveerde.

In 1996, toen hij de overstap naar SHF waagde, volgde Mommaerts nog een master in financieel management aan de Vlekho. “Na Horton dacht ik er nog even aan om zelf een bedrijfje te starten,” vertelt Mommaerts, “maar ik ben blij dat ik nu als investeerder optreed. Niet alleen leer ik zo tal van bedrijven kennen, veel ervan kan ik bijstaan in de uitbouw van hun business.”

Mommaerts heeft nu al minder tijd voor zijn hobby’s als skiën en tennissen, maar de toekomst biedt voor deze vrijgezel alleen maar meer werkdruk. “Over vijf jaar wil ik als gedelegeerd bestuurder aan het hoofd staan van een nog groter SHF.”

A.G.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content