In de top honderd

THOMAS DETRY De Brusselaar mag deelnemen aan de US Open. © Action Images via Reuters

Dankzij tweede plaatsen in de Hero Open en de Celtic Classic staat Thomas Detry in de internationale top honderd (plaats 75) én is hij gekwalificeerd voor de volgende US Open, die van 17 tot 20 september wordt gespeeld nabij New York. Het wordt het eerste grandslamtoernooi in zijn carrière.

Sinds hij in 2016 bij de profspelers debuteerde, gaat Detry met een voorbeeldige regelmaat vooruit. Elk jaar klimt de Brusselaar een trede in de hiërarchie, in het tempo van zijn talent en zijn gezonde ambitie. Een toernooi in de European Tour kon hij nog niet winnen, maar als je Detry bezig ziet tijdens de putting, besef je dat het maar een kwestie van tijd is. “Thomas blijft me verbazen met de manier waarop hij constant details in zijn spel blijft verbeteren”, zegt zijn coach Jérôme Theunis. “Hij is een technisch heel complete speler en blijft zijn arsenaal uitbreiden. Maar hij zoekt vooral altijd naar een manier om zijn zwakke puntjes te verbeteren en zichzelf te overtreffen. Dat is typisch voor topspelers.”

De statistieken van Detry zijn duidelijk. Van de 39 toernooien die hij in 2019 en 2020 speelde, miste hij nog maar vier keer de cut en finishte hij tien keer in de top tien. Waarnemers beschouwen hem dan ook als een van de meest regelmatige spelers in het circuit. Hij heeft een lange drive, slaat zijn approaches met de regelmaat van een metronoom en is heel precies in de putting. In de Celtic Classic sloeg hij geen enkele bogey in de eerste twee ronden. “Ik speel met een goed gevoel”, zegt Detry. “Mijn baltoets zit goed en ik creëer heel vaak uitzicht op een birdie.”

Tijdens de lockdown had Detry het moeilijk om zijn ongeduld te verbijten. Hij schakelde dan ook meteen in de hoogste versnelling, toen het seizoen eindelijk weer op gang kwam. Zonder veel ophef maakte hij de overstap naar het selecte clubje van de topspelers. En het lijkt nog maar een begin. Een goed resultaat in de US Open kan ervoor zorgen dat Detry nog hoger klimt in de hiërarchie en tegen het einde van het jaar een plaatsje krijgt in de top vijftig. Dat kan hem toegang geven tot alle grote internationale toernooien. In de Amerikaanse PGA Tour spelen is de ultieme droom van Detry.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content