‘In België zijn we vrij uniek’

WIE

Philippe De Wulf (41)

IS

Head of VO Citizen

WAS

Philippe De Wulf groeide op in Gent en woont sinds 2005 in Brussel. Hij combineerde zijn studie commerciële communicatie aan de Artevelde Hogeschool met een topsportcarrière. De zwemmer mikte op de Olympische Spelen in Athene in 2004, maar klierkoorts stak daar een stokje voor. De Wulf begon als stagiair bij Profirst International in Brussel, waar hij vooral de evenementensector leerde kennen. In 2006 stapte hij over naar CPM Belgium. Een jaar later ging hij aan de slag bij het communicatiebureau Anouk & Co. In 2009 richtte De Wulf met drie zakenpartners het bureau 20Something op. “Een prettig en leerrijk avontuur”, zegt hij daarover. Na drie jaar kwam Anouk Sendrowicz bij hem aankloppen en werd hij partner bij Anouk & Co.

In 2015 ging De Wulf naar de stad Brussel, om er de communicatiecel op te starten. In die periode polste VO Communications hem, maar De Wulf weigerde. Toen hij in 2018 een aanbod kreeg om bij VO Citizen projectteamleader te worden, ging hij er wel op in. VO Citizen is bij VO Communications gespecialiseerd in overheidscommunicatie.

WIL

In 2020 werd De Wulf hoofd van het hele bureau. “Door corona kwam er een herstructurering bij VO Communications. Vooral voor de evenementencel was het een slecht jaar. We hebben goed standgehouden, dankzij het team. Ik heb uitgelegd waar ik met VO Citizen naartoe wilde. VO Communications zat op dezelfde golflengte”, zegt De Wulf. “We groeien mee met de openbare aanbestedingen. Daardoor kunnen we ook grote projecten aan. In België zijn we vrij uniek. Weinige focussen op overheidscommunicatie. Versterking en verdieping zijn twee pijlers.”

VRIJE TIJD

Zwemmen, waterpolo, reizen en genieten van wat Brussel te bieden heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content