‘Ik wil de inkomstenbron van de universiteit vergroten’

WIE

Werner Jacobs (51)

IS

Financieel directeur van Universiteit Antwerpen

WAS

“Na mijn studie voor handelsingenieur heb ik gedurende tien jaar als financieel directeur verschillende posities bekleed bij Proximus”, vertelt Werner Jacobs. “Vervolgens maakte ik de overstap naar bpost waar ik vijf jaar verantwoordelijk was voor budgetting, planning, de financiële interactie met het BIPT en de opmaak van het strategisch plan. Bij De Lijn heb ik tien jaar de financiële verantwoordelijkheid gecombineerd met IT om daarna dezelfde verantwoordelijkheden op te nemen bij TriFinance. Enkele belangrijke verwezenlijkingen zijn me bijgebleven. Het strategisch plan bijvoorbeeld dat als basis heeft gediend voor de beursgang van bpost, maar ook de implementatie van een ERP-programma bij De Lijn.”

WIL

Wat wordt Jacobs’ belangrijkste taak als CFO van Universiteit Antwerpen? “De financiële gezondheid garanderen”, zegt hij. “Daarvoor werkt de universiteit nauw samen met de verschillende faculteiten en instituten. Die uitdaging past goed bij de ervaringen die ik heb opgedaan in zowel privé- als publieke ondernemingen. Dat is een belangrijke troef. De cultuur en de waarden van Universiteit Antwerpen passen goed bij mij en mijn ambitie is om mee het verschil te maken.”

“Mijn eerste prioriteit is de begroting voor het komende jaar op te maken”, legt Jacobs uit. “Dat is een erg leerrijk proces dat ik voor het eerst meemaak. De grote lijnen liggen vast omdat er geen grote veranderingen waren in de inkomstenstromen. De universiteit krijgt geld binnen via de overheid, de studenten en de bedrijven, zowel voor onderzoek als voor onderwijs. Het is de opdracht voor de komende jaren om die laatste inkomstenbron te vergroten.”

VRIJE TIJD

“Badminton, tennis, golf en skiën.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content