‘Ik wil de goede werkcultuur behouden’

WIE

Leen Vandeweege (38)

IS

Directeur sociaal secretariaat Besox

WAS

Leen Vandeweege studeerde rechten aan de Universiteit Gent en was tussen 2011 en 2017 juriste bij het sociaal secretariaat Sodalis. Daarna ging ze aan de slag bij Besox, dat naast personeelszaken en hr-ondersteuning ook verzekeringen en financieel advies aanbiedt. Vandeweege volgt Frank Morbee op, die het secretariaat in 1999 opstartte.

De voorbije jaren ging het Besox voor de wind. In het coronajaar 2021 kon het zelfs een omzetgroei van 25 procent optekenen. Morbee: “Dat was zeker niet vanzelfsprekend, want ook bij ons viel veel personeel uit en hadden klanten veel vragen, onder meer over the new way of working. Maar ondanks alles hebben we die periode vrij goed doorstaan. Dat is vooral te danken aan de jarenlang opgebouwde expertise van onze mensen. We zijn het afgelopen jaar in hen en onze organisatiecultuur blijven investeren.”

WIL

“Ik wil die goede werkcultuur behouden”, zegt Leen Vandeweege. “Als organisatie kun je enkel groeien als de interne werking op punt staat.” Daarbovenop zal Vandeweege ook de klanten uit de visserijsector verder opvolgen. “Die sector lag Frank Morbee na aan het hart. Terecht ook, want Besox is het enige sociaal secretariaat in België dat de lonen voor die sector mag berekenen en verwerken. Door de jaren heen hebben we daarin een specifieke expertise opgebouwd. Dat is ook nodig, want in die sector gelden specifieke regels.”

Een andere opdracht: in oktober opent Besox een zevende kantoor in het Skyline Park in Roeselare. De bedoeling is de positie van het kantoor in West-Vlaanderen te verstevigen. “Maar tegelijk kijken we ook naar andere provincies om ons kantorennetwerk uit te breiden.”

VRIJE TIJD

Lopen, genieten van een etentje met vrienden en uitstappen maken met mijn kinderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content