‘Ik haal energie uit ontwerpen en creëren’

WIE

Katrien Vandecruys (43)

IS

Design director RCA Brandstudio

WAS

Al op jonge leeftijd was Katrien Vandecruys geïnteresseerd in reclame. “Ik was twaalf jaar toen ik de eerste keer over het vak hoorde. Als kind deed ik niet anders dan schilderen en tekenen. Ik wist toen al: dat wil ik mijn hele leven doen”, aldus Vandecruys. In het middelbaar volgde ze een kunstrichting en ze studeerde grafische en reclamevormgeving aan de Hogeschool PXL in Hasselt.

“Na wat omzwervingen merkte ik dat mijn passie vooral in branding of het bouwen van merken lag. Ik voelde dat het tijd was om een business op te starten”, zegt ze. Vandecruys begon in 2016 met haar echtgenoot Ken Houben met de branding boutique Lex & Turner, dat onlnags overgenomen werd door RCA om daar de Brandstudio verder te ontwikkelen.

WIL

“In de beginjaren van Lex & Turner waren we met twee. Maar door de jaren heen zijn we gegroeid”, aldus Katrien Vandecruys. “Veel van mijn tijd ging naar facturen opstellen, klanten opvolgen, administratie enzovoort. Ik wilde weer dingen doen waar ik energie uit haal en plezier in heb: ontwerpen en creëren. Onze aansluiting bij RCA is een mooie match. Ik kan er ook voor grotere nationale en internationale klanten werken. Bij Lex & Turner werkten we vooral voor kmo’s en start-ups.”

“RCA is een groot bureau dat sterk staat in zijn merkenwerk. Wij willen onze eigenheid als boutique hier binnenbrengen”, aldus Vandecruys. RCA werkt voor klanten op de langere termijn. “Bij Lex & Turner deed je een project en de klanten gingen er daarna meestal zelf mee aan de slag. Nu kan ik echt focussen op het creëren van concepten en rekenen op een groot en divers team dat de projecten kan uitwerken.”

VRIJE TIJD

Schilderen, tekenen, lezen, punch needle en uit eten gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content