‘Ik ben geen harde verkoper’

WIE

An Vandevenne (44)

IS

Verkoopdirecteur en mede-eigenaar Team Volt

WAS

An Vandevenne studeerde communicatiewetenschappen aan de KU Leuven en deed een stage op de marketingafdeling bij de toenmalige zender VT4. Nadat ze in 1999 was afgestudeerd, kon ze er direct aan de slag op de salesafdeling. Twee jaar later stapte ze over naar de regionale tv-zender RTV. In 2006 werd ze officemanager bij Actief Interim. Dat duurde maar zes maanden. “Dat was niet de juiste keuze”, zegt Vandevenne. Sales bleek haar te liggen. “Maar ik ben nooit een harde verkoper geweest. Ik heb graag contact met de mensen.”

Eind 2006 keerde ze terug naar de media als advertising manager bij RTVM, de overkoepelende organisatie van de regionale tv-zenders in Vlaanderen. Ze ging na een goed jaar weer naar VT4/SBS. Ze bleef er negen jaar en was er uiteindelijk businessmanager van de themazenders. Via een headhunter kwam Vandevenne vervolgens bij Lyreco Benelux terecht, waar ze nationale salesmanager werd. Afgelopen jaar kwam ze in contact met Team Volt, dat strategisch klantenonderzoek doet.

WIL

An Vandevenne kende Team Volt niet, maar ze hoorde veel positieve dingen over het bedrijf. “Toen ik CEO Stijn Preuveneers op een evenement hoorde spreken, begreep ik waarom”, zegt ze. “Hij gelooft in dezelfde dingen als ik: klantgericht en agile zijn. Team Volt verwerft niet alleen klantendata, maar doet er ook snel iets mee. Net voor de tweede lockdown vroeg het management of ik de sales op mij wilde nemen. Met z’n drieën zijn we heel complementair.”

“Na de coronacrisis is de grote uitdaging onze klanten meer te laten groeien. En op lange termijn hoop ik de projectmanagers en het bedrijf verder te laten groeien. We hebben al vragen gekregen uit Nederland.”

VRIJE TIJD

Joggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content