“Ik ben een financieel veteraan”

David Desmet Farmaceutisch communicatie- en PR-adviseur

Op het visitekaartje van Edwin Gillis prijkt sinds eind vorig jaar: chief financial officer en executive vice-president van Veritas Software Corp. “Van mij wordt verwacht dat ik de financiële infrastructuur verzeker om de volgende groeifase gedisciplineerd aan te vatten.”

Het had aanvankelijk wat voeten in de aarde, want Edwin Gillis (53) – “zeg maar Ed” – is een druk man. Uiteindelijk kregen we de nieuwe CFO van het op Nasdaq genoteerde Veritas Software toch aan de lijn. Vanuit het hoofdkantoor van Veritas in Mountain View (Californië) is hij verantwoordelijk voor het financieel management, de controle, rapportages, planning en de relaties met investeerders.

Veritas Software is leverancier van onder meer storage-managementsoftware voor databescherming en applicatiebeschikbaarheid. “Meer dan 86% van de bedrijven uit de Fortune 500 vertrouwt op de oplossingen van Veritas Software,” klinkt het trots Met 5600 medewerkers in 33 landen haalde het bedrijf in 2001 een omzet van 1,5 miljard dollar.

Gillis heeft 26 jaar ervaring op het vlak van financieel management. “Ik ben een financieel veteraan,” grapt hij. Voordat hij bij Veritas aan de slag ging, had hij dezelfde functie bij softwareleverancier Parametric Technology Corporation ( PTC). In de zeven jaar dat Gillis bij PTC werkte, verdubbelde het bedrijf in omvang. En ook voor zijn PTC-periode had hij al ‘CFO’ op zijn kaartje staan, maar dan bij Lotus Development Corporation.

Gillis haalde een bachelors degree in Government ( Clark University), een masters degree in International Relations ( University of Southern California) en een MBA aan de Harvard Business School. “Voor deze job verhuisde ik met mijn vrouw van Boston naar Palo Alto, in Californië. Onze drie kinderen zijn intussen volwassen, dus dat was geen bezwaar. Van mij wordt verwacht dat ik de financiële en structurele infrastructuur verzeker om de volgende groeifase gedisciplineerd aan te vatten,” aldus Gillis. “Vrije tijd? Ik speel niet onaardig tennis en geniet van een zeiltochtje. Ik ben pas begonnen met golf, maar ben momenteel nog een gevaar op de golfbaan.”

Lieven Desmet [{ssquf}]

Edwin Gillis (53).

Is: chief financial officer en executive vice-president van Veritas Software Corp.

Vrije tijd: tennis en zeilen, leert golf.

86% van de bedrijven uit de ‘Fortune 500′ vertrouwt op de computeroplossingen van Gillis’ nieuwe bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content