Iconische Audrey

© Mel Ferrer

Unicef-ambassadrice, mannequin, danseres, filmster, moeder: het private en het openbare leven van Audrey Hepburn is het thema van een grote hommagetentoonstelling in Brussel. Er hangen vooral foto’s, maar ook kledingstukken, filmaffiches, dansschoenen en Givenchy-parfums van de filmster. De expo komt er precies 90 jaar na haar geboorte in Elsene. Zelfs de Koninklijke Munt van België is die verjaardag niet vergeten: ze bracht vorige week een Hepburn-munt van 25 euro in een beperkte editie uit.

Sean Ferrer-Hepburn, de zoon die ze had met acteur Mel Ferrer, cureerde de expo. Audreys vader was een Engelse consul, haar moeder een Nederlandse van adellijke afkomst. Ze groeide tot haar zesde op in België, werd na de scheiding van haar ouders in een kostschool in Engeland gedropt en maakte de Tweede Wereldoorlog mee in Nederland.

Pas in de jaren vijftig kreeg ze – mede door haar garçonnelook – kansen in de filmwereld. Roman Holiday was in 1953 haar debuut in een hoofdrol. Ze won er een Oscar mee. De Vespa waarop ze in die film reed, staat in Brussel. Maar haar grote doorbraak kwam er dankzij Breakfast at Tiffany’s in 1961, de film die haar definitief als icoon en rolmodel lanceerde.

Intimate Audrey, tot 26 augustus in het Vanderborghtgebouw in Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content