Houd mondmasker en CST bij de hand

© Getty Images

Ondanks het stijgende aantal besmettingen ziet het ernaar uit dat we de skilatten of het snowboard van zolder kunnen halen. Toch zijn er heel wat maatregelen waarmee skiërs rekening moeten houden.

1 Verschillen de maatregelen van gebied tot gebied?

Ja. In Frankrijk is een mondmasker verplicht in de rij aan de skilift. Het mag af in de stoeltjeslift, in gesloten gondels moet u het ophouden. Een Corona Safe Ticket (CST) is verplicht in de horeca. In Oostenrijk is het CST verplicht in skigebieden, cafés, hotels en op markten. In stoeltjesliften en gondels is een mondmasker verplicht vanaf zes jaar. Ook in Zwitserland is het masker verplicht op grote skiliften. In restaurants moet u het CST tonen. In Italië moet u uw mondmasker ophouden in de stoeltjesliften en gondels. Een CST is nodig om de skigebieden in de Dolomieten en de Alpen te betreden.

2 Zijn alle skigebieden toegankelijk?

Voorlopig heeft geen enkel land regio’s afgesloten voor toeristen.

3 Wordt er veel volk verwacht?

“De interesse is er, maar heel wat klanten stellen hun boeking uit tot er meer zekerheid is”, zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere. “We zien een piek in de verkoop van skivakanties naar Frankrijk voor de tweede week van de kerstvakantie, die buiten de Franse vakantie valt.”

4 Wat gebeurt er als een skigebied de deuren sluit?

Wie bij een reisorganisatie boekte, kan vaak kosteloos annuleren. “We zullen de klant helpen om te boeken naar een andere regio”, zegt Demeyere. “Wij bieden al onze klanten een gratis omruilgarantie aan, waarmee ze tot 28 dagen voor hun vertrek een andere bestemming mogen uitkiezen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content