Hotel des duivels

De Rode Duivels zullen tijdens de Wereldbeker in Frankrijk logeren in het hotel van de Golf du Gouverneur nabij Lyon. Volgens Georges Leekens een ideaal afzonderingsoord.

De Belgische nationale voetbalploeg, alias onze Rode Duivels, hebben geen slechte keuze gemaakt voor hun verblijf in Frankrijk. Zij zullen vlak bij Lyon logeren, in het hotel van de Golf du Gouverneur, op 35 kilometer van de luchthaven. We kennen de Gouverneur als een prachtige commerciële golf, die zich uitstrekt over 233 hectaren en beschikt over twee terreinen met 18 holes, één met 9 holes, een golfacademie én… vijvers waar men kan vliegvissen! Het ledenaantal bedraagt 630 en de club, die als 15de mooiste van Frankrijk geranschikt werd, verkoopt jaarlijks zo’n 13.000 green-fees.

“Het is een grote eer voor ons het Belgische team te mogen herbergen”, onderstreept directeur Jean-Christophe Charlet. “Wij hebben al de Franse en de Italiaanse nationale ploegen ontvangen, en krijgen regelmatig Olympique de Lyon op bezoek.”

“Het Hôtel du Gouverneur benadert het meest wat ik onder een afzonderingsoord versta”, zegt bondscoach Georges Leekens. “Het voorstel van het organisatiecomité van het WK om naar Aix-les-Bains uit te wijken, beviel ons niet. In Hôtel du Gouverneur zijn rust en veiligheid gewaarborgd. Bovendien is Lyon voor ons centraal gelegen, vermits we in Parijs en Bordeaux spelen. En… ik zie mijn spelers liever golf spelen dan dat ze de stad zouden intrekken…” Zonder Marc Degryse en Philippe Albert zitten er niet veel golfspelers tussen de spelers die op een selectie azen. Alleen Luc Nilis, Lorenzo Staelens en Dominique Lemoine blijven over.

In de nabije toekomst zal Georges Leekens met directeur Charlet rond de tafel zitten om het contract vast te leggen dat loopt over een periode van minstens 19 dagen en nachten. Bij de Rode Duivels rekent men er stellig op de tweede ronde te halen. Het hele hotel, plus minus 40 kamers, wordt afgehuurd. De ruimten die normaliter dienstdoen voor seminaries worden omgebouwd tot videotheek, verzorgingskamer en speelzaal. Maar zelfs al is het hotel ‘des duivels’, dan hebben de leden van de club toch toegang tot de golfterreinen.

“We zullen ons zeer soepel opstellen om het de Rode Duivels naar hun zin te maken”, zegt Charlet. “Ze kunnen golf spelen of initiatielessen volgen, aan jogging doen of een hengel werpen. We hopen dat ze zo lang mogelijk bij ons kunnen blijven. Want de Belgen zijn graag gezien hier: in de zomer maken zij 10% van de golfcliënteel uit.”

Hôtel du Gouverneur. Tel: (0033) 472.26.42.00.

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content