Hoofdeconoom pareert kritiek

Vorige week liet Trends de hoofdeconoom van premier Guy Verhofstadt reageren op de aanhoudende kritiek op het financiële beleid van de paarse regering. Op de website lokte het artikel heel wat reacties uit.

“Jobcreatie? Met allerlei nepstatuten en andere dienstenchequebanen bedoel je? In het communistische Rusland waren er ook geen werklozen.”

“Paars heeft het geluk gehad dat er economische wereldgroei geweest is, anders zaten we helemaal aan de grond of had men nog meer gebouwen kunnen verkopen.”

“Alles wat is misgelopen in de begroting, gebeurde door Freya Van den Bossche. Op een of andere manier lijkt iedereen het echter de VLD te verwijten en niet de SP.A. De departementen geleid door VLD-ministers hebben veel minder last gehad van zulke flaters.”

“België heeft het zo slecht niet gedaan. Schulden zijn afgebouwd, jobs zijn gecreëerd. Intussen is er nog een grote hervorming van het politieapparaat geweest en zijn er belangrijke ethische veranderingen doorgevoerd.”

“De belastingverminderingen op het loon werden dubbel teruggepakt via andere kanalen, zoals de hogere belasting op brandstoffen. De staatsschuld is nog nooit zo hoog geweest en sinds het aftreden van Dehaene in 1999 niet meer gedaald.”

“Het leven is sinds de invoering van de euro 30 % duurder geworden. Wat een enorm kapitaal aan btw heeft dat voor de paarse uitzuigers niet opgebracht?”

“België heeft zich door een megacrisis gewrongen, zowel op geopolitiek als op economisch niveau. Welke Belg zou dat beter gedaan hebben dan Guy V.?”

“We moeten niet verbaasd zijn als in de toekomst de belastingdruk zal stijgen. Na acht jaar Verhofstadt zitten we opgescheept met veel meer structurele lasten en verplichtingen.”

“Het is niet omdat je via de belastingbrief iets meer terugkrijgt, dat je daarom minder belasting hebt betaald. Door het beleid van paars zullen de volgende regeringen miljarden moeten besparen, want de facturen zijn gewoon doorgestuurd.”

“Verhofstadt is waarschijnlijk de beste eerste minister die België ooit heeft gehad.”

“De voorbije zeven jaar krijgen wij ieder jaar minder van de belastingen terug. Kan Verhofstadt dit verklaren?”

“Ik krijg al vier jaar meer terug van de belastingen. Als werknemer was het vroeger erg moeilijk om aan aftrekposten te komen, maar sinds 2001 zijn er een aantal zaken bijgekomen: aftrek pendelaar, kinderopvang en energiebesparende maatregelen. De negatieve kritieken zijn onterecht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content