Hogere spaarrentes in zicht

De grootbanken KBC en Belfius en de kleine banken vdk bank en NIBC Direct hebben in het zog van de Europese Centrale Bank (ECB) de vergoeding op hun spaarboekjes verhoogd. Bij NIBC Direct gaat de wijziging al in op 22 december, bij Belfius en vdk op 2 januari, en bij KBC op 8 januari. Daarmee lijkt de strijd om de Belgische spaarder losgebarsten.

“De nieuwe renteverhoging die de ECB op 15 december 2022 aankondigde, bevestigt duidelijk dat de rentestijging van structurele aard is”, klonk het in een persbericht van Belfius, dat minder dan een kwartier na het persbericht van de ECB in de mailbox van de journalisten viel. KBC wachtte tot vrijdagavond om de aankondiging te doen.

NIBC Direct zit na de renteverhoging in de kopgroep van de best renderende spaarrekeningen op de Belgische markt, in tegenstelling tot de grootbanken, die er nog ver af zitten. Bij NIBC Direct is er nu een spaarrekening, die meer dan 1 procent biedt. De basisrente op de Getrouwheidsrekening bij NIBC Direct stijgt namelijk van 0,1 naar 0,3 procent, en de premie van 0,6 naar 1,1 procent. Die premie is pas na twaalf maanden verworven. Enkele internetbanken waren NIBC Direct al voorgegaan bij het nemen van die symbolische horde van 1 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content