HIJ GAAT WEER BOUWEN

“Wat ik doe, probeer ik zo goed mogelijk te doen. De grootste drijfveer in mijn leven,” zegt Werner Krott (44 j.). Een ambitie die hij ook zal kunnen koesteren vanaf 1 oktober, wanneer hij in opvolging van Christian Dumolin de dagelijkse leiding overneemt van de Kortrijkse bouwmaterialengroep Koramic. Christian Dumolin, die zelf voorzitter wordt van de raad van bestuur, ontdekte na enkele gesprekken dat Werner Krott de witte merel was die hij zocht.

Krott noemt zichzelf, relativerend, een “genaturaliseerde Vlaming”. Geboren in Eupen – zijn moedertaal is Duits – begon hij op driejarige leeftijd met zijn “nooit eindigende zwerftocht, omdat zijn vader in tal van verschillende managementfuncties voortdurend de Belgisch-Nederlandse grens overstak,” zegt hij geamuseerd. Finaal belandde deze oudste zoon van een gezin van vijf voor zijn humaniorastudie in Antwerpen, zijn universitaire studie – burgerlijk ingenieur bouwkunde – volbracht hij in Leuven. In opdracht van Shells divisie Exploration & Production trekt hij dan voor vier jaar (1980-1984) naar Oman. “Een fantastische leerschool in een fantastisch land,” blikt hij terug. Dan keert hij terug naar Nederland (1984-1989) en gaat er in de provincie Drente werken voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij, beurtelings als project manager en als economics engineer. In 1989 beslist hij de gezinsbelangen te laten doorwegen en keert terug naar eigen land, waar hij aan de slag gaat bij de West-Vlaamse groep Vandemoortele – het bedrijf dat hij op 30 september dit jaar zal verlaten, in de beste verstandhouding overigens. Hij doorliep er diverse echelons, kreeg er steeds meer operationele verantwoordelijkheden en stootte door naar het directieniveau op het Kortrijkse Kennedypark. Sommigen zagen hem zelfs als gedroomde topman voor het bedrijf.

Werner Krott wil geen streberstype zijn, geen ex-cathedra manager en ook geen workaholic. Met de keuze voor Koramic is zijn eigen cirkel rond: weg van de voeding keert hij naar de bouwkunde terug – de keuze uit zijn universiteitsperiode. Krotts gezin telt vier kinderen. Zelf heeft hij een passie voor zeilen, surfen en de Vlaamse opera. “Als het kan, mis ik geen enkele uitvoering.” Zijn sterrenbeeld? Een ram. “Naar men zegt zijn rammen wilskrachtige types die hard van stapel kunnen lopen,” zegt Werner Krott. “In mijn geval kan je spreken van een gelouterde ram.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content