Hier zit muziek in

Christof en Philippe Peirsman verenigden hun passie voor muziek en geluid in Twin4U. Op een moment dat anderen nog volop investeerden in analoge apparatuur, kozen zij resoluut voor digitale technieken. Daardoor hebben ze nu een voorsprong op de concurrentie.

” Muziek en geluid zijn al jarenlang onze passie”, vertellen Christof en Philippe Peirsman. De tweelingbroers startten op hun achtste met een muzikale opleiding. Na enkele jaren aan de Jazz Studio Antwerpen trokken ze naar het toonaangevende SAE Institute in Rotterdam, om er Sound and Audio Engineering te studeren. “Passie voor het vak is dan ook een van de succesfactoren van Twin4U. We zijn voortdurend op zoek om met de juiste technische middelen en de nodige dosis creativiteit de beste oplossing voor de klant te vinden. Over elke opdracht denken we heel conceptueel na: hoe kunnen we zo kostenbewust mogelijk het gewenste resultaat bereiken? En welke technieken kunnen we daarvoor aanwenden?”

Christof en Philippe richtten Twin4U op in 2008. Hun ouders zorgden voor het startkapitaal. “Voldoende kapitaal is een absolute noodzaak voor een goede start”, vindt Philippe. “En vreemd kapitaal is essentieel om daarna de groei verder te kunnen ondersteunen.” De broers kozen er initieel voor om alles wat ze verdienden opnieuw in het bedrijf te investeren. Op die manier vloeide in het eerste jaar meer dan 40.000 euro terug naar de zaak. “We deden dit eerst in bijberoep”, herinnert Christof zich. “Maar na een tijdje werd het duidelijk dat Twin4U niet meer te combineren was met een andere dagtaak en kozen we ervoor Twin4U in hoofdberoep voort te zetten.”

Resoluut digitaal

“Van bij de start hebben we resoluut gekozen voor digitale technieken”, legt Philippe uit. “Op dat moment investeerden veel geluidsfirma’s nog altijd in analoge oplossingen. Nu hebben we een voorsprong dankzij onze kennis van de digitale geluidswereld. Onze leveranciers gebruiken onze ervaringen zelfs bij de ontwikkeling van hun nieuwe producten. En daar plukken wij achteraf uiteraard zelf de vruchten van.”

De klanten van Twin4U zijn zowel organisatoren van evenementen, artiestenbureaus, theaters als bedrijven. “We zorgen er steeds voor dat ons cliënteel voldoende gediversifieerd is”, merkt Christof op. “Als het ergens wat minder goed gaat, dan wordt dat wel gecompenseerd in een ander domein. Op die manier kunnen we de recessie goed de baas.” Ter illustratie: in 2010 realiseerde Twin4U een omzet van 108.000 euro, en 2011 was met een goede 140.000 euro nog beter. Voor 2012 wordt gestreefd naar een omzet boven 200.000 euro.

Beide broers bezitten vandaag elk de helft van de aandelen van de bvba. Initieel had vader Jan ook 2 procent in handen, zodat hij het laatste woord had bij eventuele discussies. “Maar toen hij zag dat we dezelfde zakelijke visie delen, heeft hij zijn aandelen aan ons geschonken”, zegt Philippe. “We zijn er bijvoorbeeld allebei van overtuigd dat we nog meer moeten focussen op totaaloplossingen voor events. Daarom gaan we nog nauwer samenwerken met geselecteerde partners.”

ROEL VAN ESPEN, FOTOGRAFIE THOMAS DE BOEVER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content