‘Het houden van talent is onze absolute prioriteit’

WIE

Charlotte Veys (42)

WORDT

Veys wordt hr-directeur bij de producent van vloerbekleding Balta Group en zal als lid van het directiecomité toezicht houden op het personeelsbeleid van 1.300 werknemers. Die zijn verspreid over het hoofdkantoor in Waregem en de drie productievestigingen in Tielt, Zele en Los Angeles. Het bedrijf noteert op Euronext Brussel en commercialiseert zijn producten in meer dan honderd landen wereldwijd onder de merknamen modulyss, arc edition, ITC en Bentley.

WAS

Charlotte Veys was meer dan twintig jaar aan de slag in hr-management. De voorbije twaalf jaar voerde ze bij Balta verschillende functies uit, onder meer als compensation en benefit manager. Ze is de dochter van een West-Vlaamse meubelstoffenwever en heeft het ondernemerschap van thuis meegekregen.

WIL

“Na de afstoting van de activiteiten Rugs, Residential Polypropyleen en Non-woven aan het Britse Victoria in april 2022 wil Balta Group doorgaan als een toonaangevende producent van duurzame textiele vloerbedekking voor hoogwaardige commerciële en residentiële toepassingen”, zegt Charlotte Veys. “Het bedrijf krijgt binnenkort een nieuwe naam en een nieuwe identiteit. Daar zie ik meteen ook de eerste en de grootste uitdaging in. Nu we doorgaan als een kleiner en meer wendbaar bedrijf, willen we onze nieuwe bedrijfscultuur voort uitbouwen in lijn met onze ambitie inzake innovatie, duurzaamheid en digitalisering.”

“De werkgelegenheid in onze regio’s is hoog en het houden en rekruteren van nieuw talent op een heel krappe en competitieve arbeidsmarkt is onze absolute prioriteit”, zegt Veys nog. “Mijn ultieme doelstelling is om van ons bedrijf de beste werkgever van de regio te maken.”

VRIJE TIJD

Gezin, paardrijden en culinaire ontdekkingsreizen met vrienden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content