Het genot van keuze

Bij Glou Glou in Borgerhout kun je enkel aan de wijn. Of je duikt in het gastronomische aanbod met een of meer gerechtjes om te delen.

Sinds een jaar fleurt een frisgroene betegelde gevel het Moorkensplein in Borgerhout op. In grote letters prijkt ‘Glou Glou’ op de ramen, de onomatopee voor het uitschenken van een nieuwe fles wijn – een van ‘s werelds mooiste geluiden. Vanaf de trap richting wc gluur je zo de wijnkoeling in, rijkelijk voorzien van een ruime, boeiende selectie aan natuurwijnen. Het is duidelijk waar de gezellige buurtbistro om draait. Tegelijk predikt de zaak ook een bar à faim te zijn, en dat zijn geen groot uitgevallen tapa’s, maar verrassende, eigentijdse gerechten die veranderen naargelang het seizoen of op de kaart blijven staan op algemeen verzoek.

Dat hier lekker gekookt wordt, is geen toeval. Chef en zaakvoerder Michael Roelants runde maar liefst negen jaar de populaire Bistro Miro pal aan de overkant. Op de nieuwe locatie zit je in de zomer niet in de schaduw van het prachtige districtshuis, maar gewoon in de zon en kun je urenlang naar de Borgerhoutse, eclectische passage turen. Al nippend van een glas wijn

of vechtend om het laatste stukje zuurdesembrood te kunnen soppen in de jus van een gerecht dat je deelt. Of in de vichyssoise van karnemelk met tal van knapperige witte asperges, op smaak gebracht met een straffe olie van jalapenopeper en voorzien van een krokante beet door gepofte boekweit (14 euro). Een even mooi samenspel van smeuïgheid en knapperigheid ontwaar ik ook in de kort aangebakken eryngii met een gepocheerd eitje, dat gulzig gutst over hemels zachte, huisgemaakte gnocchi met spinazie (16 euro). Terwijl de afkruiding in de eerste twee gerechten nog iets beter op punt mocht staan, zit die er bij de langoustines pal op. De crème van artisjok en vooral die van olijf en parmezaan zit boordevol smaak (21 euro). In combinatie met de fregola sarda wil ik daar zo een tweede portie van. Eindigen doen we met een vast gerecht: canélon met pulled duck en eekhoorntjesbrood, overgoten met gegratineerde bechamelsaus (18 euro). Een bommeke, zoals ze in Antwerpen zeggen.

Mede dankzij de vrolijke bediening en de scherpe prijzen is Glou Glou zo’n plek waar je uren kunt blijven hangen en het ene gerecht na de andere wijnfles kunt laten aanrukken. Evengoed is het een handig adres om voorafgaand aan een voorstelling in het kunstencentrum De Roma te passeren. Altijd op het gemak en zonder stress.

Glou Glou

Moorkensplein 26

2140 Antwerpen

03-765.97.76

glouglou-borgerhout.be/nl

Woensdag – zaterdag

Onze recensent reserveert anoniem en betaalt de rekening.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content