‘Het belangrijkste is de mentaliteit’

WIE

Martin Domise (32)

WORDT

Algemeen directeur Renault België Luxemburg

WAS

“Na mijn studies aan de HEC ben ik in de politiek gestapt in mijn geboorteplaats Amiens. Als adjunct-burgemeester belast met de zuidelijke wijken, goed voor 35.000 inwoners, en vervolgens als regionaal raadslid voor de regio Hauts de France, heb ik geleerd te reageren op de dagelijkse zorgen van de mensen, een team en een budget te beheren. In 2018 ben ik bij Renault Group gaan werken, op de afdeling Public Affairs, maar met de wens meer in de richting van de business te evolueren. Een jaar later werd ik chief of staff van de directeur voor Europa. In 2021 trad ik in dienst bij Renault Retail Group, het distributiefiliaal van de groep, als directeur van de Parijse vestigingen. Zo kwam ik in contact met het terreinwerk, maar ook met de eindklant via de activiteiten van het dealernetwerk.”

WIL

“Uit mijn periode in de politiek bewaar ik een gevoel van dienstbaarheid, de noodzaak om doeltreffend te reageren op de problemen van mensen, een voorliefde voor een job well done en de behoefte om snelle en zichtbare resultaten te behalen. Countrymanager zijn in een bedrijf als Renault is een zeer uitgebreide baan. Je hebt zowel een band met het hoofdkantoor als een relatieve autonomie van handelen. Je stuurt teams aan. Je bent ook de contactpersoon voor het dealernetwerk en alle spelers daaromheen.

“Het belangrijkste in een baan als deze is de mentaliteit die je de teams bijbrengt. Ik wil breken met een vorm van fataliteit waarbij men denkt dat we een bepaald resultaat niet kunnen bereiken omdat het voordien nooit mogelijk was.”

VRIJE TIJD

“Tijd doorbrengen met mijn vrouw en onze kinderen, één of twee keer per week tennissen, vissen als ik tijd heb, en goede en rijkelijke diners met vrienden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content