“Herstel binnen het jaar”

Philippe Ysebaert wordt de nieuwe voorzitter van Agoria-Febeltel, dat de belangen van bedrijven in de sector van de datacommunicatienetwerken verdedigt. Ondanks de crisis ziet hij de toekomst van telecom rooskleurig in.

“Wat Jo Cornu van Alcatel vorige week in Trends vertelde, is juist. Telecom moet de economische motor weer aanzwengelen. De branche is daartoe geschikt: het effect van een betere service en een efficiënte kostenstructuur laat zich in de telecomsector onmiddellijk voelen,” zegt een optimistische Philippe Ysebaert. Hij volgt Jacques Collignon (Siemens Atea) op als voorzitter van de groep Agoria-Febeltel.

Deze deelsector van Agoria omvat de ondernemingen die bedrijvig zijn op het vlak van bouw en integratie van spraak- en datatelecommunicatienetwerken voor de bedrijfsmarkt. Agoria-Febeltel vertegenwoordigt de leden bij de verschillende besluitvormingsinstanties in België.

“Wanneer telecombedrijven vergelijkbare diensten willen aanbieden, moeten die systemen zoveel mogelijk op elkaar zijn afgestemd,” zegt Ysebaert. “Hier vervult Febeltel een coördinerende rol. Eigenlijk waken we over de kwaliteit van de dienstverlening in de sector. Daarnaast verzorgen we ook nog publicaties over recente technologische ontwikkelingen. Een recente paper handelde over voice over IP.”

Ysebaert kent de branche door en door. Hij is er al meer dan vijftien jaar in actief. Na zijn ingenieursstudies annex MBA ging Ysebaert aan de slag bij een Amerikaanse beursmakelaar waar hij telecomnetwerken ontwikkelde. Via ITT kwam hij halverwege de jaren tachtig bij Alcatel terecht. Vandaag is Ysebaert chief operating officer Belux van NextiraOne, het vroegere Alcatel E-business Solutions. NextiraOne werd vorig jaar door Alcatel verkocht: “Aan het hoofd van Febeltel hebben vaak mensen gestaan met een Alcatel-achtergond. Eigenlijk is dat voor mij dus niet anders.”

Vanuit zijn professionele bezigheden heeft Ysebaert de telecomcrisis aan den lijve ondervonden, maar “op het vlak van datacommunicatie worden er nog altijd grote contracten afgesloten. Oké, ik ga mijn kop niet in het zand steken. In de ICT-sector zijn er tienduizenden jobs verloren gegaan, maar ik verwacht toch dat de sector in de tweede helft van 2003 uit het dal kruipt.”

A.M. [{ssquf}]

Philippe Ysebaert (43).

Wordt: voorzitter Agoria-Febeltel.

Hobby’s: zwemmen, lezen, golfen.

“Op het vlak van datacommunicatie worden er nog altijd grote contracten afgesloten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content