Henchman haalt 2 miljoen extra op

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Na een eerdere kapitaalronde van 1 miljoen euro kondigt Henchman een investering van 2 miljoen euro aan. Het fonds Pitchdrive leidde de ronde, waardoor grote namen als Jonas Dhaenens (team.blue) en Lorenz Bogaert (Netlog, Twoo) in het bedrijf stappen.

Jorn Vanysacker en Gilles Mattelin begonnen als twintigers elk een bedrijfje in de garage van de ouders van Mattelin. “Mijn start-up overleefde niet, waarna ik marketingmanager werd bij het bedrijf van Gilles”, zegt Vanysacker. Dat bedrijf was Intuo, een hr-start-up die in 2019 aan de multinational Unit4 werd verkocht.

Bij de verkoop waren heel wat advocaten betrokken. “Door met hen te praten zagen we hoe weinig technologie ze gebruikten en waar er nog ruimte voor verbetering was. Vooral voor het opstellen van contracten verloren ze een uur per dag met het doorploegen van eerdere contracten op zoek naar relevante clausules die kunnen worden overgenomen”, zegt Vanysacker. Samen met ontwikkelaar en medeoprichter Wouter Van Respaille maakte het duo een prototype van een tool die dat probleem oplost. Sinds de eerste test in mei 2021 wordt Henchman al bij heel wat advocatenkantoren en juridische afdelingen van bedrijven, zoals Sioen, gebruikt.

Er werken twintig mensen bij de Gentse start-up. “Onze tool lijkt simpel, maar heeft een unieke en complexe backend. Automatisch contractdatabases uitlezen is heel ingewikkeld. Met het geld dat we nu ophalen, zullen we de komende maanden nog meer mensen kunnen aannemen. Deze week alleen al zijn er drie nieuwe mensen begonnen en er zullen er nog heel wat volgen. Het doel is tegen eind 2023 een team van 45 mensen uit te bouwen”, besluit Mattelin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content