HEEFT HET GEBRAND?

Wanneer kunnen bedrijven na een brand opnieuw opstarten? Recon, een onderneming gespecialiseerd in reiniging na brandschade, garandeert dat de productie zo snel mogelijk hervat.

Dat een extern bedrijf deel uitmaakt van het back up-plan van bedrijven, klinkt misschien vreemd, maar voor de nv Recon International is dat precies het uitgangspunt van zijn activiteit. Het bedrijf reinigt en herstelt gebouwen die getroffen zijn door brand, storm- of waterschade. “We zorgen voor het totale pakket, gebouw én inboedel,” verklaart gedelegeerd bestuurder Hugues Van Poucke. “Voor het bedrijf dat schade leed is het belangrijk dat er één gesprekspartner is, die de volledige verantwoordelijkheid draagt. Onze taak is het ervoor te zorgen dat bedrijven zo snel mogelijk weer operationeel worden.” Zo sloot Recon International met een aantal ondernemingen een contract, om ze in geval van schade binnen een welbepaalde termijn weer operationeel te maken.

Die totale aanpak loont op een markt die vooral door grote buitenlandse spelers wordt gedomineerd. Recon International is naar eigen zeggen het laatste onafhankelijke, en Belgische, bedrijf dat actief is op de markt van brandschade. “Bovendien onderscheiden wij ons door ons hoge aantal werknemers. Concurrenten in onze sector doen vaak een beroep op uitzendkrachten.” Het bedrijf uit Drogenbos schreef de voorbije jaren alvast enkele belangrijke referenties op zijn naam: de opruiming na de brand in het Brusselse Noordstation, in de Slachthuizen van Anderlecht, bij Callebaut, of in de computerzaal van Belgacom in Evere.

Particulieren en bedrijven zorgen elk voor één helft van de omzet. In 1997 haalde het bedrijf met dertig werknemers een omzet van 83 miljoen frank. Maar Recon International heeft nauwe banden met de nv Recon uit Adegem. Het bedrijf van zaakvoerder Benedict Huys werkte begin jaren negentig in onderaanneming voor de nv Relectronic. Relectronic, een filiaal van computerreus Siemens, werd geleid door Hugues Van Poucke van Recon International, en hield zich specifiek bezig met de reiniging na brandschade van elektronisch materiaal. Toen Van Poucke in 1993 echter een eigen zaak wilde starten, werd Recon International boven de doopvont gehouden: drie kwart van de aandelen is in handen van Benedict Huys, één kwart heeft Van Poucke. Bij Recon in Adegem, dat in 1997 100 miljoen omzet haalde, werken zestig mensen. De opdeling van het bedrijf heeft voornamelijk een geografische oorzaak. En Recon International is gespecialiseerd in reiniging van elektronische en mechanische apparatuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content