Heck zijn is gezond

Ook de Antwerpse galeriehouder Tim Van Laere heeft zijn capaciteit gevoelig uitgebreid. Hij verhuisde naar een nieuwbouw, ontworpen door OFFICE Kersten Geers David Van Severen, aan het Antwerpse Nieuw Zuid: de buurt die dankzij Gallery Sofie Van de Velde, Plus-One Gallery en Everyday Gallery stilaan een belangrijke kunsthub wordt in Antwerpen.

Een van zijn smaakmakers is de Duitse kunstenares Kati Heck, bekend om haar wilde schilderijen en sculpturen. Voor haar nieuwe show verwerkte ze opnieuw portretten van mensen uit haar omgeving in surrealistische settings. Heck schildert met bravoure en ongebreidelde fantasie, en ze is niet bang van monumentale formaten.

Voor haar nieuwe tentoonstelling lijken de cartooneske figuren uit de kunst van de Duitse Nieuwe Zakelijkheid opnieuw een inspiratiebron, net zoals de kunst van Constantin Brancusi en Vincent van Gogh. Zo zijn er verwijzingen naar de zonnebloemen en de aardappeleters van Van Gogh. Heck beperkt zich ook deze keer niet tot schilderen op doek: ze introduceert foto’s, tekeningen op textiel en sculpturale elementen in haar wervelende universum.

Kati Heck. All My Friends Are Wild, van 23 mei tot 6 juli bij Tim Van Laere Gallery op Nieuw Zuid in Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content