Gus Foods, eenstart-updie pas begin vorig jaar is opgericht, heeft 750.000 euro opgehaald bij Willem Delbare (ex-Teamleader) en andere businessangels. Sinds de opstart verkocht het bedrijf ongeveer 30.000 maaltijden via de slimme koe...

Gus Foods, eenstart-updie pas begin vorig jaar is opgericht, heeft 750.000 euro opgehaald bij Willem Delbare (ex-Teamleader) en andere businessangels. Sinds de opstart verkocht het bedrijf ongeveer 30.000 maaltijden via de slimme koelkasten die het installeerde bij klanten als ManPowerGroup en WDP. De gebruikers betalen met een app. Oprichters Pauline Geldof en Andreas De Ridder, allebei ex-Delhaize, willen het verse kapitaal gebruiken om de technologie te verbeteren, nieuwe mensen in dienst te nemen en het assortiment aan maaltijden uit te breiden. Het lijkt erop dat het klassieke bedrijfsrestaurant van vóór de coronapandemie niet geschikt is voor het hybride werken waar bedrijven nu mee experimenteren. De pieken en dalen in de kantoorbezetting zijn te groot om een klassiek restaurant rendabel te houden. Een van de bedrijven die in dat gat springen, is Gus Foods. De start-up uit de stal van de accelerator Start it @KBC gaat er prat op dat zijn digitale koelkasten voedselverspilling tegengaan door de voorspellende data die ze verzamelen. Zo weet Gus Foods op voorhand hoeveel volk er ongeveer op kantoor zal zijn en welke maaltijden populair zijn.