Grote Bedrijven OKay zoekt 150 nieuwe werknemers

OKay is de buurtwinkelformule van de Colruyt-groep, winkels tussen 400 en 600 vierkante meter. Het past de bekende Colruyt-formule toe: no nonsense en de laagste prijs in de buurt. Maar daarnaast biedt een OKay-winkel meer verse producten dan de klassieke Colruyt, zoals broodjes en koffiekoeken, vis en bereide maaltijden. OKay verkoopt ook kranten en weekbladen. De klanten winkelen er snel, goedkoop en gemakkelijk.

OKay is voor het derde jaar op rij de snelst groeiende operationeel onafhankelijke groeier van Vlaams-Brabant (eerst bij de Middelgrote Bedrijven, de jongste twee jaar bij de Grote Bedrijven). Jaarlijks komen er zeven OKay-winkels bij, een tempo dat de Colruyt-groep ook in dit crisisjaar wil aanhouden. Zo zijn er vandaag 57 winkels. Op termijn komen er 120 tot 130 OKay-winkels in België. “Jaarlijks blijven we groeien, enerzijds door nieuwe winkels en anderzijds door de groei van de bestaande winkels”, zegt Chris Van Wettere, directeur van de OKay-keten. Dat vertaalt zich in een serieuze omzetstijging, tot 270 miljoen euro in 2008. Ook het personeelsaantal klimt elk jaar. Zo zoekt OKay dit jaar nog 150 nieuwe medewerkers. Er zijn vacatures voor diverse functies zoals winkelpersoneel, logistieke medewerkers, informatici, procesanalisten, aankopers, werkvereenvoudigers, marketeers en technisch personeel. “In de Colruyt-groep willen we zoveel mogelijk zelf doen: van het bottelen van wijn en het branden van koffie tot het ontwerpen van de winkels en de volledige installatie van de winkelinrichting. We werken wel met een aannemer om de ruwbouw te realiseren”, zegt Van Wettere.

Momenteel telt OKay 800 werknemers. Chris Van Wettere: “De aanwerving van 150 nieuwe mensen bij OKay en 3500 in de hele groep komt door de opening van nieuwe winkels, en de groei van de bestaande winkels. Colruyt verwacht dit jaar 80.000 sollicitatiedossiers te moeten verwerken, wat veel meer is dan vorig jaar. Toen solliciteerden 55.000 geïnteresseerden naar een vacature bij de Colruyt-groep.”

Toch is het opmerkelijk dat de rekrutering van werknemers in Vlaams-Brabant moeilijk blijft, zelfs in crisistijd. “We zien het aantal sollicitanten in Vlaams-Brabant niet toenemen en ook de mobiliteit van werknemers van Brussel naar de Vlaamse rand zien wij niet stijgen, ondanks de hoge werkloosheid in de hoofdstad.” OKay voorziet, zoals de hele Colruyt-groep, nochtans in allerhande cursussen voor de werknemers. Van de opleidingen Nederlands en Frans maken heel wat werknemers gebruik in de vestigingen in de hoofdstad. (T)

BDK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content