‘Groeien door met één stem te spreken’

WIE

Natalie Dewulf (49)

IS

Hoofd Engie Solutions Properties

WAS

Na haar studie burgerlijk ingenieur elektronica aan de KU Leuven ging de Izegemse Natalie Dewulf in 1994 aan de slag als software-ingenieur bij Alcatel. Ze werkt al 22 jaar voor het energiebedrijf Engie. Na functies in de verkoop en de klantendienst voor bedrijven en particulieren bij Engie Electrabel verhuisde ze in 2010 naar Global Energy Management, waar ze verantwoordelijk was voor de optimalisatie en het hedgen van de elektriciteitscentrales in Centraal- en West-Europa. “Dat waren twee complementaire werelden: het opbouwen van klantencontacten en leren hoe de prijs tot stand komt.”

Toch vond ze naar eigen zeggen pas echt haar plaats in 2016 in de dienstentak van de businessunit Benelux. Daar werd ze eerst hoofd strategie en businessdevelopment voor Engie Axima, Engie Cofely en Engie Fabricom, waarna ze eind 2016 hoofd strategie, businessdevelopment en marketing en sales werd bij Engie Cofely.

WIL

Bij Engie Solutions – dat sinds 1 juli de activiteiten van Axima, Cofely en Fabricom overkoepelt – leidt Dewulf de tak Gebouwen. “Denk aan banken, verzekeringen, Europese instellingen, kantoorgebouwen en vastgoed. We gaan naar steeds meer slimme gebouwen en meer asset based solutions. Dat wil zeggen dat de klant geen installatie koopt, maar de dienstverlening eromheen. Niet de verwarmingsketel, wel een bepaald warmteniveau bijvoorbeeld. Ik verwacht dat we nog kunnen groeien doordat we niet meer met drie bedrijven bij dezelfde klant zitten, maar met één stem spreken en meer diensten aan de klanten kunnen aanbieden. Ik zal vooral trots zijn als al onze werknemers mee zijn in die transformatie.”

VRIJE TIJD

Familie, trektochten, lopen, yoga, lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content