‘Groei realiseren’

WIE

Rik Missault (51)

IS

Co-CEO bij de projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder ION sinds januari 2019

WAS

Rik Missault was tot voor kort COO bij de projectontwikkelaar Matexi. Het bedrijf kende de jongste vijf jaar een sterke groei, kreeg een professionelere organisatie en richtte zich meer op binnenstedelijke projecten. “En toen was de vraag: wat is de volgende stap?” zegt Missault. Hij kwam in contact met het kleinere ION. “ION heeft een aantal grote projecten in de pijplijn. Het zocht eigenlijk een operationeel directeur. Na een gesprek met de oprichters Davy Demuynck en Kristof Vanfleteren hebben we gezien dat we complementair zijn. Vandaar de keuze om met drie co-CEO’s het bedrijf te leiden, ieder vanuit zijn specialiteit. Voor mij is dat het operationele aspect: ontwikkeling, constructie, opvolging en marketing.”

Missault is industrieel en burgerlijk ingenieur en startte in 1992 in een heel andere sector. “Ik ben begonnen bij Alcatel-Bell.” In 2006 ging Alcatel samen met Lucent. Het bedrijf vroeg Missault een herstructurering van twee overlappende activiteiten door te voeren. In 2009 trok hij naar Infiniti, toen de marktleider in zonne-energie. In 2011 draaiden de overheden in binnen- en buitenland de subsidiekraan voor zonnepanelen dicht. Missault: “Zonne-energie was toen zonder subsidie niet haalbaar. In 2013 is het bedrijf verkocht aan een Amerikaanse onderneming.” Hij kwam daarna in contact met Matexi dat op zoek was naar een COO.

WIL

Wat is de uitdaging bij ION? “Groei realiseren”, zegt Missault. “De mensen, het kapitaal en de projecten zijn er. ION is een jong bedrijf en kan snel beslissen.” De betonstop leidt tot meer binnen- en randstedelijke projecten. Dat brengt nieuwe uitdagingen mee. “Er zijn bestaande eigendomsstructuren in de stad, er moet eventueel gesaneerd worden.”

VRIJE TIJD

“Lopen, met een sportvliegtuig vliegen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content