‘Graag verdubbelen in drie jaar’

NICOLAS TOUAUX EN JULIEN MAZUY "In eigen land staan ons nog heel wat interessante uitdagingen te wachten." © DIETER TELEMANS

Phinest ziet nog heel wat groeikansen in België. In een nieuw kantoor in Brussel richt het consultancybureau zich vooral op de financiële en farmasector. De menselijke touch staat centraal.

Met elk ruim tien jaar ervaring in de rugzak begonnen Nicolas Touaux en Julien Mazuy in 2012 aan hun droom: een eigen consultancybureau gespecialiseerd in business, management en IT. “Phinest mikt in de eerste plaats op de grote Belgische groepen. De financiële en de farmaceutische sector zijn onze belangrijkste werkdomeinen, maar we zijn ook actief in bijvoorbeeld telecom, energie en transport”, vertelt Nicolas Touaux. “Heel opvallend aan onze klantenportefeuille is dat we ook samenwerken met enkele dynamische en innoverende kmo’s.”

De lat ligt hoog

Phinest onderscheidt zich van de talrijke collega’s door de focus op het menselijke. “We bouwen continu aan unieke banden tussen onze klanten en onze consultants. De kwaliteit van de personen en de projecten die we doen, vormen het hart van ons DNA. Onze missie bestaat erin de grootste talenten samen te brengen met de programma’s die een reële impact hebben op de strategie van onze klanten”, legt Julien Mazuy uit.

Het vinden van nieuwe consultants is een dagelijkse uitdaging. “We selecteren niet alleen op IQ en EQ, maar we vinden het ook belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen vinden in onze bedrijfswaarden: eerlijkheid, evenwicht, kwaliteit, teamspirit, pragmatisme en openheid. We leggen de lat bewust heel hoog. De praktijk leert dat slechts een op de honderd sollicitanten bij ons aan de slag gaat”, zegt Nicolas Touaux. Hij houdt zich vooral bezig met de operationele zaken terwijl zijn zakenpartner zich meer buigt over strategische kwesties en de langetermijnvisie. “We nemen vaak verschillende wegen, maar aan het einde van de rit komen we altijd op hetzelfde punt uit en dat is verrijkend”, zegt Mazuy.

'Graag verdubbelen in drie jaar'

Nieuw nest

2017 was een kanteljaar voor Phinest, want het bedrijf verhuisde naar nieuwe kantoren langs de Brusselse Vorstlaan. “Het is belangrijk dat iedereen zich bij ons op zijn gemak voelt en daarom hebben we een nieuw nest gebouwd in een groene omgeving. Toch ligt het centrum van de stad op amper enkele minuutjes”, aldus Nicolas Touaux.

De nieuwe kantoren anticiperen op een forse groeischeut. Momenteel telt het bedrijf een veertigtal consultants, maar er is ruimte voor heel wat nieuwe collega’s. “Tot nog toe hebben we nog nooit aan marketing gedaan, maar onder meer deze trofee als Trends Gazellen Ambassadeur heeft ons de ogen geopend. Ons aanbod staat op punt en de tijd is gekomen aan schaalvergroting te doen. We mikken op een verdubbeling in drie jaar.”

Phinest koestert ook buitenlandse plannen. “We zijn al actief in Londen en ook Luxemburg en Zwitserland kunnen ons interesseren. Maar in eigen land staan ons nog heel wat interessante uitdagingen te wachten. Laat ons dan ook eerst proberen in eigen land de absolute referentie in onze sector te worden vooraleer we de steven naar het buitenland wenden”, klinkt Julien Mazuy ambitieus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content