Glazoo – Nieuwe brillenglazen in bestaand montuur

Vaak verdwijnen brillen voorgoed in de lade omdat de glazen niet meer voldoen. Het Limburgse Glazoo vervangt ze, ongeacht het merk of het montuur. “Glazoo biedt een betaalbare oplossing aan voor wie nieuwe glazen nodig heeft, maar nog niet toe is aan een nieuw montuur”, zegt opticien-optometrist en medeoprichter Justine Brabanders. “Daardoor hoef je geen volledig nieuwe bril te kopen wanneer je glazen bekrast zijn of je een andere sterkte nodig hebt. Glazoo is de eerste speler in België die zo’n onlineservice aanbiedt.”

Hoe werkt het precies? “Eerst kies je in onze webshop de gewenste glazen. Je kunt daarbij het voorschrift van je oogarts uploaden. Heb je dat niet, dan achterhalen wij de sterkte aan de hand van je glazen. Daarna druk je een verzendetiket af waarmee je je bril gratis naar ons opstuurt. Binnen vijf tot acht werkdagen mag je het montuur met de nieuwe glazen thuis verwachten.”

Werkt Glazoo louter online? “Bij de lancering in februari 2021 wel. Sinds november werken we samen met Optica, een groep optiekwinkels met vestigingen in Wallonië en Vlaanderen. Daar kunnen onze klanten terecht voor advies, oogmetingen en het afleveren en ophalen van hun bril.”

Geniet Glazoo externe steun? “We krijgen de steun van businesangel Kurt Leuridan. Hij heeft een jarenlange ervaring in de internationale optiekwereld via verschillende bedrijven. Glazoo maakt ook deel uit van het acceleratorprogramma Start it @KBC. Als jong bedrijf zijn we steeds op zoek naar interessante partners.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content