Gezwind hoger

De coronacrisis zet geen rem op de stijging van de gemiddelde vraagprijs voor nieuwbouwappartementen in de provincie Antwerpen. In zes maanden noteerde het studiebureau de Crombrugghe & Partners een prijsklim van 5,5 procent (8% op jaarbasis), tot 2975 euro per vierkante meter.

Voor de stad Antwerpen is de stijging nog een stuk groter. De toename van 11,5 procent op jaarbasis brengt de gemiddelde vraagprijs op 3650 euro per vierkante meter. Dat is 26 procent meer dan vijf jaar geleden. Bijna 53 procent van het nieuwbouwaanbod in de stad zit in de prijsvork van 3000 tot 3750 euro/m2.

Na een prijsspurt van 11 procent in de voorbije zes maanden springt de regio Antwerpen Noord (3000 euro/m2) over Mechelen (2950/m2) naar de tweede plek in de ranking van duurste deelmarkten. Ook de regio Puurs kende een forse prijsopstoot (+9,5% in zes maanden) en is nu even duur als Mechelen. De regio Oost blijft de goedkoopste deelmarkt (+2% tot 2625 euro/m2).

Tweeslaapkamerappartementen maken het gros uit van het aanbod in de provincie (59%). 29 procent heeft één slaapkamer.

In de kijker

In Mechelen herontwikkelt de projectontwikkelaar Revive de voormalige Comet-fabrieksterreinen tussen de Leuvense Vaart en de Mechelse Vesten tot een duurzaam stadsdeel met de naam Komet. In drie bouwfasen komt er een nieuwe woonwijk met 320 wooneenheden. Het aanbod bestaat uit appartementen, woningen, assistentiewoningen, cohousing en enkele ruimtes voor vrije beroepen, kantoren of horeca. Het architectenbureau Binst Architects ontwierp het masterplan. Voor de gebouwen in de eerste fase werkte het samen met Areal Architecten. De landschapsarchitecten van Omgeving tekenden de parken en de groene zones. In Komet komen geen gasleidingen maar zonnepanelen. De gebouwen krijgen warmtepompen en vloerverwarming. De werken voor de eerste fase zijn begin 2020 gestart. 75 procent is verkocht. De prijzen starten vanaf 213.000 euro.

Gezwind hoger

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content