Gezocht: financiële specialisten

Het headhuntersbureau Van Turenhoudt & Partners rekruteert voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Ondanks de crisis in de financiële sector is het niet van plan om zijn actieradius uit te breiden.

“Je zult in onze branche altijd twee soorten spelers hebben,” zegt Christophe Velge, managing partner van Van Turenhoudt & Partners. “Je hebt de generalisten die alle mogelijke functies proberen in te vullen. En daartegenover staan wij, die een reputatie hebben opgebouwd bij banken, verzekeringsmaatschappijen en financiële instellingen. Dat willen we optimaal blijven uitspelen.”

In die gespecialiseerde markt zoekt Van Turenhoudt geschikte kandidaten voor technische, commerciële en managementfuncties, die variëren van middel- tot topmanagement. Velge staat sinds 1999 aan het hoofd van de onderneming. Toen werd het bureau overgenomen door het uitzendbedrijf Axis, waar hij gedelegeerd bestuurder was. De strategie van de twee bedrijven sloot bij elkaar aan, want Axis zoekt vooral financiële en administratieve profielen.

Van Turenhoudt begeleidt ondernemingen ook bij hun zoektocht naar experts voor de financiële afdeling. “Vroeger moest je als financieel directeur kaas gegeten hebben van kostenbesparing en rapportering, en dat was het zo ongeveer. Nu is die functie veel complexer geworden,” zegt senior consultant Catherine Petre. Intussen stellen financiële groepen zich steeds Europeser op, waardoor headhunters buiten de grenzen op zoek moeten gaan naar geschikte kandidaten. Daartoe heeft Van Turenhoudt Financial Service Alliance, kortweg Finsal, opgericht, een Europees samenwerkingsverband tussen vijf lokale en eveneens in financiën gespecialiseerde bureaus.

De problemen in de financiële sector hebben weinig effect op de werking van het headhuntersbureau. Velge: “Banken zijn gewoon op zoek naar andere profielen. In het verleden waren vooral specialisten in private banking en corporate finance in trek. Nu moeten we op zoek gaan naar experts in auditing.” Van Turenhoudt & Partners wil het dan ook niet buiten de branche gaan zoeken. “Dat merk je ook aan het profiel van onze partners,” zegt Petre. “Het zijn juristen of fiscalisten met een ruime ervaring in de financiële wereld. In tegenstelling tot andere headhuntersbureaus zul je hier geen psychologen terugvinden.”

A.M. [{ssquf}]

“Banken willen tegenwoordig vooral experts in auditing.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content