Gestaag hoger

Ondanks een aanhoudende inhaalbeweging is Limburg nog altijd de place to be voor zacht geprijsde nieuwbouwappartementen.

Ook in onzekere tijden zijn er zekerheden. Limburg blijft veruit de goedkoopste provincie van Vlaanderen voor nieuwbouwappartementen. Het studiebureau de Crombrugghe & Partners berekende de gemiddelde vraagprijs in het eerste kwartaal van dit jaar op 2575 euro per vierkante meter. De vraagprijzen in Limburg blijven wel gestaag stijgen. In het eerste kwartaal van 2020 lag de gemiddelde prijs 3 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2019. In vijf jaar ziet de Crombrugghe & Partners een prijstoename van 27 procent, flink meer dan in andere Vlaamse provincies. Alleen in de provincie Antwerpen komt de vijfjarige prijsevolutie (+14%) een klein beetje in de buurt.

Gestaag hoger

Hasselt blijft de motor van de Limburgse markt voor nieuwbouwappartementen. De stad is goed voor bijna een derde van het totale nieuwbouwaanbod in Limburg. Het prijsniveau ligt er ook aanzienlijk hoger dan in de rest van de provincie. Een forse prijsstijging van 8 procent op jaarbasis tilt de gemiddelde prijs naar 3025 euro per vierkante meter. Ondanks de prijsklim van 7 procent tot 2330 euro blijft Limburg Noord de goedkoopste regio. Opvallend is dat het prijsniveau in Limburg Zuid stabiliseert.

Project in de kijker

In het centrum van Houthalen, op de hoek van de Guldensporenlaan en de Lakerweg, is de bouw van residentie In ‘t Veld gestart. De projectontwikkelaar Montreal klopte voor het ontwerp aan bij de Gentse toparchitect Stéphane Beel. Verdeeld over twee volumes komen er 24 appartementen. Op het gelijkvloers komen drie polyvalente ruimten voor een kantoor, een atelier, een handels- of praktijkruimte voor een vrije beroeper. Ondergronds komt een parking met een lift die rechtstreeks toegang geeft tot de appartementen.

De appartementen zijn 57 à 150 vierkante meter groot. Alle appartementen krijgen een terras in het verlengde van de leefruimte. De prijzen starten vanaf 175.000 euro. Voor de villa-appartementen is dat 262.500 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content