Gent is een geval apart

De vraagprijs van Gentse nieuwbouwappartementen explodeert. De ruime kloof met de rest van de provincie neemt nog toe.

Een prijsstijging van 3,5 procent op jaarbasis brengt de gemiddelde vraagprijs voor nieuwbouwappartementen in Oost-Vlaanderen op 2800 euro per vierkante meter. In de voorbije zes maanden stabiliseerden de vraagprijzen in die provincie. Dat blijkt uit de statistieken van het studiebureau de Crombrugghe & Partners.

Gent Stad blijft met een gemiddelde vraagprijs van 3475 euro per vierkante afgetekend de duurste deelmarkt. In een jaar kwam er maar liefst 9,5 procent bij. Alleen de Gentse Rand (2950 euro, +8,5%) blijft enigszins in het zog van de provinciehoofdstad. Ook op lange termijn valt het verschil in prijsdynamiek tussen de provinciehoofdstad en de rest van de provincie op. Tussen 2015 en 2020 klommen de vraagprijzen in Gent Stad met 24 procent. Op provinciaal niveau bedroeg de stijging slechts 8,5 procent. Het verschil tussen de provincie en de provinciehoofdstad is nergens groter.

Gent is een geval apart

De regio rondom Aalst is de goedkoopste deelmarkt van Oost-Vlaanderen. In de voorbije zes maanden stabiliseerde de gemiddelde vraagprijs er op 2530 euro per vierkante meter. De regio Oudenaarde is de enige deelmarkt die een negatieve prijsevolutie liet zien: -1,1 procent in de voorbije zes maanden tot 2725 euro. Op jaarbasis klom de gemiddelde prijs er nog wel met 2 procent.

Project in de kijker

Residentie Belgica, een woontoren met dertien bouwlagen, is het sluitstuk van de reconversie van de Boelwerf. De projectontwikkelaar Nieuw Temse/Cordeel deed een beroep op het architectenbureau B2Ai. Geïnspireerd door de Schelde opteerde dat voor een organische vorm voor de toren. Die zal 44 appartementen en een penthouse tellen. Ondergronds komen 44 garageboxen, 19 staanplaatsen en 45 bergingen. Rondom het gebouw wordt een groene zone aangelegd. De prijzen liggen tussen 450.000 en 650.000 euro. De oplevering is voor midden 2022.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content