Gemaakt voor de golfsport

WILL ZALATORIS Waarnemers zijn vol lof over de jonge Amerikaan. © Getty Images

Tijdens zijn eerste deelname aan de Masters zette Will Zalatoris een heel gave prestatie neer. De onbekende jonge Amerikaan werd tweede na Hideki Matsuyama. Een sprookje voor de Californiër met Griekse roots. Amper een paar maanden eerder speelde Zalatoris nog in de Korn Ferry Tour, de tweede divisie van het Amerikaanse circuit. Hij viel daar helemaal niet op. Tot zijn carrière in een stroomversnelling kwam. Hij won het TPC Colorado Championship en kreeg zo een wildcard voor de US Open 2020 op Winged Foot. Hij sloeg een hole-in-one op de eerste dag en werd zesde in het eindklassement. Het was het begin van een indrukwekkende progressie. In 2019 stond Zalatoris nog rond de duizendste plaats op de wereldranglijst. Nu staat hij in de top dertig.

Zalatoris werd geboren in San Francisco in een welgestelde familie, groeide op in Texas en trok dan naar de Wake Forest University in North Carolina, waar hij zijn studie combineerde met golf op een hoog niveau. In 2014 was hij laureaat van de US Junior Amateur en in 2017 werd hij uitgeroepen tot de beste universitaire speler van Amerika. “Zijn topprestatie in de Masters verbaast me helemaal niet”, zegt zijn jeugdvriend Jordan Spieth. “Will is heel getalenteerd en lijkt gemaakt voor de golfsport.”

Dat hij talent heeft, liet Zalatoris zien op het aartsmoeilijke parcours van Augusta. Met zijn grote lichaamslengte (1,88 meter en 75 kilo) heeft hij niet meteen de klassieke lichaamsbouw voor een topspeler in de PGA Tour, maar veel waarnemers vinden zijn baltoets een van de beste ter wereld. “Hij heeft een fantastische swing, heel elastisch”, zegt veteraan Bernhard Langer, die de eerste twee ronden samen met Zalatoris speelde. “Hij slaagt erin de bal heel veel spin mee te geven, waardoor hij niet alleen heel ver, maar ook heel precies slaat.”

Niet alleen gereputeerde waarnemers, ook de Amerikaanse media zijn vol lof over Will Zalatoris. Hij is een serieuze kandidaat voor het Amerikaanse Ryder Cup-team dat het in september opneemt tegen Europa. Toch houdt hij het hoofd koel, al is hij ambitieus. Toen Zalatoris in Augusta aankwam, zei hij: “Ik was zo zot dat ik droomde dat ik ooit zou deelnemen aan de Masters. Nu ben ik zo zot dat ik geloof dat ik het toernooi ooit kan winnen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content