Geen rapporten maar daden

Voor dikke rapporten met mooie grafieken ben je bij de consultants van Advisers for Entrepreneurs DFK aan het verkeerde adres. “Wij zijn doeners,” poneert medeoprichter Paul van de Perre.

Praatjesmakers. Zo catalogiseren vele Vlaamse ondernemers vlot pratende consultants. Paul van de Perre, managing director van Advisers for Entrepreneurs ( AforEDFK), kent dat stigma. Hij legt uit dat de aanpak van AforE DFK essentieel anders is. “Waar anderen je vertellen hoe je een probleem moet aanpakken, lossen wij het probleem mee op. En we worden vergoed in functie van het resultaat.” AforE DFK is actief op drie terreinen: corporate assistance (onder meer begeleiding bij fusie, ontwikkeling en verkoop van ondernemingen, herstructurering, interim-management, projectbegeleiding), venture capital (onder meer evaluatie en begeleiding van businessplans, zoeken naar kapitaal, management buy-out) en real estatefinancing (onder andere sale-and-lease-back en financiering van bedrijfsgebouwen).

Het lijkt een hartige boterham voor een jong bedrijf, de CVBA werd pas begin dit jaar opgericht. Jong maar niet onervaren, corrigeren de drie stichtende partners. Walter Bauwens, Maurice Degrez en Paul van de Perre zijn geen leken in het vak. Walter Bauwens heeft meer dan twintig jaar sales- en marketingervaring. In december 2000 richtte hij 3W DirectManagement Solutions ( 3W) op, een netwerk van consultants (zie Trends van 14 juni 2001). Maurice Degrez is bedrijfsrevisor en staat aan het hoofd van het Brusselse AdvisersAssociatesDFK, een adviesgroep voor accounting en business. Paul van de Perre stond begin jaren tachtig mee aan de wieg van de Gimv en was er ook adviseur en financieel directeur. Vandaag is hij partner in enkele consultancybedrijven. Sinds 1996 is hij ook bestuurder bij Belgacom.

Prompt beklemtoont het trio dat AforE DFK méér is dan de som van hun rijke ervaring. Zoals 3W is AforE DFK immers een netwerkorganisatie. De drie stichters zijn niet te beroerd om zelf opdrachten uit te voeren, maar, zegt Walter Bauwens: “We wagen ons niet op een terrein dat we niet perfect kennen. Dan schakelen we over naar het netwerk.” In dat netwerk vinden we associatepartners in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt ook een beroep gedaan op de ongeveer 200 zelfstandige consultants van 3W. Via het advieskantoor van Maurice Degrez is AforE DFK ook verbonden met DFK International, dat aanwezig is in zeventig landen.

Laurenz Verledens [{ssquf}]

“We lossen het probleem mee op en worden vergoed in functie van het resultaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content